Φοιτητές έκρυψαν τη μητέρα τους στη φοιτητική εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους που την απειλούσε

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτητές έκρυψαν τη μητέρα τους στη φοιτητική εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους που την απειλούσε

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, όπου μία γυναίκα φυγαδεύτηκε από τα παιδιά της που είναι φοιτητές στην εστία του Πανεπιστημίου, προκειμένου να σωθεί από τον εν διαστάσει σύζυγό της που την απειλούσε.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η Πελοπόννησος, γυναίκα, η οποία διαμένει σε νησί του Αιγαίου, είναι μητέρα τριών φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τα παιδιά της αναγκάστηκαν να την κρύψουν από τον πατέρα τους, ο οποίος ήλθε άρον άρον από το νησί για να εντοπίσει και να συναντήσει τη σύζυγό του. Οι φοιτητές μάλιστα έκρυψαν τη μάνα τους στην εστία του πανεπιστημίου, ενώ ήταν τέτοια η μανία του άνδρα να την εντοπίσει, που έμαθε ότι είχε πονόδοντο και απευθύνθηκε μέχρι και σε οδοντίατρο της Πάτρας (την οποία γνώριζε) για να ρωτήσει αν η γυναίκα του πήγε εκεί.

Η εν διαστάσει σύζυγος έχει ήδη υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και μέχρι και χθες, Πέμπτη (18/8) που ο άνδρας έφτασε στην Πάτρα δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Τα στοιχεία συγκλονίζουν

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στη γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σε μία περίοδο που το φαινόμενο των γυναικοκτονιών είναι σε έξαρση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούλιο, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 2.090, ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έγιναν 708 κλήσεις.

Σχεδόν όλες οι κλήσεις που έγιναν αφορούσαν σε κακοποίηση γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα (σε ποσοστό περίπου 70%), οι καταγγελίες έγιναν από τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγιναν από τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλους και γείτονες.

Όσον αφορά στο είδος της κακοποίησης, πρώτη στη λίστα είναι η σωματική, ενώ ακολουθεί η ψυχολογική, η λεκτική και, τέλος, η οικονομική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.