Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία ενόψει Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία

Οι φοιτητές έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Με αυτόν τον τρόπο απαντούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι σήμερα θα γίνει η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Λέμε στην κυβέρνηση καθαρά για άλλη μια φορά: από τις σχολές μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά καθηγητές βιβλία».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Πιο συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση συμμετέχουν με αποφάσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικού, Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τον αποκλεισμό στηρίζει και ο Σύλλογος Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μέσα από τις αποφάσεις τους οι φοιτητές παράλληλα καταγγέλλουν το νέο νόμο πλαίσιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Σημειώνουν πως πρόκειται για νόμο που εντείνει την επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου, με σοβαρές συνέπειες ως προς τις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών και την επαγγελματική τους προοπτική.

Τονίζουν πως αυτό το πανεπιστήμιο έρχεται να προστατέψει η αστυνομία και η ένταση της καταστολής από τη φωνή διεκδίκησης των φοιτητών.

Απέναντι σε αυτά διεκδικούν ολοκληρωμένες σπουδές που θα εξασφαλίζουν δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr