Το F1 της «Ομάδας Formula Student» του Πανεπιστημίου Πατρών έτρεξε στο λιμάνι!

Στο πλαίσιο αφιερώματος μεγάλου περιοδικού στον χώρο του αυτοκινήτου...

Με την ευκαιρία της βράβευσης του ηλεκτρικού οχήματος των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας («Ομάδας Formula Student» του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, με διευθυντή τον καθηγητή Γ. Χρυσολούρη) στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Czech, 2014, ως πρώτου στη διεθνή κατάταξη, το μονοθέσιο όχημα έγινε διάσημο!

Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια «έτρεξε» στο λιμάνι της Πάτρας, παρουσία των υπευθύνων μεγάλου περιοδικού στον χώρο του αυτοκινήτου, που ενημερώθηκαν από τους ίδιους τους «κατασκευαστές» του για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Σας θυμίζουμε ότι το «ηλεκτρικό αυτοκίνητο», σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά από ελληνικά χέρια (και μάλιστα προπτυχιακών φοιτητών), είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθειας δημιουργίας ενός ηλεκτρικού μονοθέσιου αυτοκινήτου υψηλών προδιαγραφών.

Στόχος της όλης προσπάθειας αποτελεί μεν η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς και η εξωστρέφεια, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη! Συγχαίρουμε τον κ. Χρυσολούρη και τους συνεργάτες του, καθώς και όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου μας που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και δεν προέρχονται μόνο από το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, αλλά και από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανιών & Τ/Υ, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής και Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου μας.

Την ομάδα αποτελούν οι: Αθηναίος Δημήτρης, Αλεξόπουλος Χαράλαμπος, Αρβανιτόπουλος Αναστάσιος, Αυγερίδης Βασίλης, Γιαννιόδης Ευάγγελος, Γοργοράπτης Κωνσταντίνος, Γουγής Θανάσης, Γούλας Ευάγγελος, Γουλιερμή Κωνσταντίνα, Δημάκη Ελένη, Δημητρόπουλος Νικόλαος, Καρακατσάνης Ηλίας, Κατσαρός Αντώνιος, Καυκάς “Αγγελος, Κώτσης Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Μακρής Πέτρος, Μότση Κατερίνα, Μουτσομπέγκα “Ελλη, Μπαρής Κωσταντίνος, Μπαρής Παναγιώτης, Μπεκιάρης Θοδωρής, Μπίκας Χαρίσης, Νταρμά Ευγενία, Ξυθάλης Σωτήρης, Παγάνη Λυδία, Παρασκευοπούλου Κωσταντίνα, Σαράντη Ναταλία, Σενής Ευάγγελος, Σιάγγας Γιώργος, Σουρτζίνος Φραγκίσκος, Σπηλιόπουλος Διονύσης, Σταυρίδης Ιωάννης, Σύρπας Παναγιώτης, Σχοινοχωρίτης Παναγιώτης, Φουρτάκας Κωνσταντίνος και Φουρτάκας Νικόλαος. 

Διαβάστε Επίσης: Τα σημαντικότερα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών για την τελευταία εβδομάδα [06/02]

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr