Τα σημαντικότερα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών για την τελευταία εβδομάδα [06/02]

Γέφυρα ζωής για το «Χάρισε Ζωή»

Μια γέφυρα ζωής δημιουργήθηκε αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΠΝΠ) και την Αμερική, όταν ένας ακόμη εθελοντής δότης μυελού των οστών από τη δεξαμενή του Κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου μας (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή», βρέθηκε συμβατός με ασθενή στις ΗΠΑ που έπασχε από καρκίνο του αίματος και του δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα, το οποίο θα του χαρίσει νέα ελπίδα ζωής.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, αν και η Ελλάδα, δυστυχώς, εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μέσα από τις δράσεις του ΚΕΔΜΟΠ από το 2013 μέχρι σήμερα, οκτώ εθελοντές δότες του στάθηκαν τυχεροί και κλήθηκαν να «Χαρίσουν Ζωή» σε συνάνθρωπους τους. Για να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος, επισκεφθείτε το http://www.xarisezoi.gr/ 


Μεγάλο ενδιαφέρον για το «Erasmus+»

Η κινητικότητα των φοιτητών του Πανεπιστήμιου μας μέσω του προγράμματος Erasmus+ παρουσίασε μεγάλη αύξηση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τόσο στη δράση για σπουδές (SMS) όσο και για την πρακτική άσκηση (SMP), σε συνολικό ποσοστό αύξησης 28%.

Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε όλο το ενδιαφέρον της φοιτητικής εξερχόμενης κινητικότητας και να αποκτήσουν οι φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών μια ολιγόμηνη ευρωπαϊκή εμπειρία, ζητήσαμε συμπληρωματική χρηματοδότηση από το ΙΚΥ, η οποία και εγκρίθηκε, ανεβάζοντας το ποσό της φετινής επιχορήγησης στις 513.121,76 ευρώ μέχρι σήμερα.

Επίσης, έχουμε αιτηθεί και αναμένεται συμπληρωματική χρηματοδότηση και για την κάλυψη όλης της εξερχόμενης κινητικότητας του προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού).

Προγράμματα από το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Πατρώνσυνεχίζει τα προγράμματα επιμόρφωσης προς το προσωπικό του Ιδρύματος, και εντός του τρέχοντος μήνα, ξεκινάει ο 2ος κύκλος της δράσης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας (Business English)».

Η δράση συνδυάζει διδασκαλία σε αίθουσα και εξ” αποστάσεως μάθηση (e-learning), ενώ από αυτόν τον κύκλο παρέχεται η δυνατότητα αμιγώς εξ” αποστάσεως συμμετοχής στα μαθήματα.

Ενημέρωση από την Σύγκλητο

Την Πέμπτη, 5/2/2015, έγινε η υπ΄αριθ. 50/5.2.2015 τακτική συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία και ολοκλήρωσε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ακαδημαϊκά, διοικητικά, φοιτητικά και κτιριακά ζητήματα, αλλά και θέματα των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος.

Διαβάστε Επίσης: Το F1 της «Ομάδας Formula Student» του Πανεπιστημίου Πατρών έτρεξε στο λιμάνι!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr