Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μηνύει 34 πανεπιστημιακούς ζητώντας 25.000 ευρώ από τον καθένα

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μηνύει 34 πανεπιστημιακούς ζητώντας 25.000 ευρώ από τον καθένα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών η απόφαση καθηγητή του να καταθέσει αγωγές αποζημιώσεις ύψους περίπου 25.000 ευρώ για κάθε μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος επικαλούμενος συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας. 

Ο λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει με νομικές διαδικασίες ήταν ότι σύσσωμα τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιατρικού Τμήματος, δήλωσαν τη στήριξή τους σε συναδέλφους τους που διώκονταν από τον συγκεκριμένο καθηγητή για τη στάση που κράτησαν εν μέσω πανδημίας.


Πρόκειται για ακαδημαϊκό, ο οποίος με τη στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού συμμετείχε σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δημόσια αποδοκιμασία του σε γιατρούς και ακαδημαϊκούς της Πάτρας.

Το γεγονός ότι καθολικά οι συνάδελφοί τους στάθηκαν στο πλευρό τους, καταδικάζοντας απερίφραστα τη στάση του εν λόγω καθηγητή, τους έβαλε αυτομάτως στο στόχαστρό του και τώρα καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, σε ένα πρωτοφανές περιστατικό στα ακαδημαϊκά χρονικά.

Το θέμα είχε απασχολήσει πρόσφατα και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ πηγές της ΕΡΤ αναφέρουν, ότι από το Πανεπιστήμιο η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο για τον καθηγητή του.

Πως θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών τις ημέρες των Εορτών του Πάσχα

Στοχοποιούν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών - Τι απαντά στις απειλές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr