Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνάντηση φοιτητών του Τμήματος ΜΗΠΕΡ με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνάντηση φοιτητών του Τμήματος ΜΗΠΕΡ με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής

Σήμερα, Τετάρτη 13/04/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συντονιστικού κατάληψης με τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νικόλαο Αβούρη, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά μας.

Ύστερα από μιάμιση ώρα συζήτηση όλα αυτά που ακούσαμε, από πλευράς του, ήταν πλήρως αντικρουόμενα μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών επιλέγει να δημιουργήσει μια ισχυρή Γεωπονική Σχολή, στις πλάτες φυσικά του τμήματος ΜΗΠΕΡ. Ωστόσο, δε λάβαμε ποτέ απάντηση στο ερώτημα πως θα δημιουργηθεί αυτή η Γεωπονική Σχολή χωρίς να υπάρχουν υλικοτεχνικές υποδομές για να τη στηρίξουν. Επίσης. ισχυρίστηκε πως το πανεπιστήμιο δεν έχει πόρους ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στο τμήμα μας, κάτι που έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το όραμα της Γεωπονικής.


Από τη μια καταργεί ένα τμήμα το οποίο στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση της τεράστιας περιβαλλοντικής κρίσης που βιώνουμε, αλλά από την άλλη αναφέρθηκε εκτενώς στο λόγο του, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, στην σημαντικότητα του τμήματος και την ανάγκη της ύπαρξης των Μηχανικών Περιβάλλοντος στην αγορά εργασίας.

Επιπροσθέτως, όπως μας ενημέρωσε, αναμένεται η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος εντός του Πάσχα. Τόσο το πανεπιστήμιο, όσο και το υπουργείο επιλέγουν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς και μάλιστα σε περιόδους που οι φοιτητές δεν βρισκόμαστε στα ακαδημαϊκό μας ιδρύματα, όπως ακριβώς συνέβη το 2020 που, εν μέσω κορονοϊού, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τέλος, το γεγονός πως - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - θα εγκριθεί το Integrated master το οποίο έτσι κι αλλιώς δικαιούμαστε παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας από αυτή και την απόδοση ενός ψεύδους θετικού οροσήμου στο όλο σχέδιο. Για εμάς είναι αδιανόητη η κατάργηση ενός τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που έχει να προσφέρει τόσα πολλά στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως φοιτητές και ως μελλοντικοί επιστήμονες δεν θα το επιτρέψουμε! Επιμένουμε στα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας που είναι η άρση κάθε σχεδίου κατάργησης του τμήματος και η έγκριση του lntegrated Master εδώ και ΤΩΡΑ!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr