Πανεπιστήμιο Πατρών: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές (Αγρινίου) του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Τμήματος, αφορμή για αυτή τους την κίνηση αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του τμήματος αλλά και η συνεχής αδιαφορία του υπουργείου καθώς αρνείται και καθυστερεί επί σκοπού να εγκρίνει το Integrated Master το οποίο ως 5ετές τμήμα Μηχανικών που εντάσσεται στην Πολυτεχνική δικαιούνται.


«Φοιτούμε σε ένα τμήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έως και σήμερα δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Οι, εν μια νυκτί, αλλαγές πανεπιστημίων (από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και εν τέλει στο Πανεπιστήμιο Πατρών), οι πλέον αμέτρητες προσπάθειες κατάργησης του τμήματος, η υποβάθμιση του αλλά και η έως τώρα άρνηση βασικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε είναι λίγες μόνο από αυτές. Ωστόσο κάθε φοιτητικός σύλλογος που έχει περάσει μετρά πολλές κερδισμένες μάχες έχοντας καταφέρει αρχικά την μετονομασία του τμήματος από ΤΔΠΦΠ σε ΤΜΗΠΕΡ , την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικού (πλην του Integrated Master), και την άρση αρκετών σχεδίων κατάργησης του τμήματος», σημειώνουν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές τονίζουν πως το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αποτελεί το μοναδικό τμήμα στη Δυτική Ελλάδα που σχετίζεται με το περιβάλλον και επίσης παράγει σημαντική έρευνα στην κατεύθυνση της προστασίας του.

«Ωστόσο μετά από ένα σύνολο υποσχέσεων και δεσμεύσεων τόσο από το κράτος όσο και από το ίδιο μας το πανεπιστήμιο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που διαιωνίζει ένα καθεστώς μη κατοχύρωσης βασικών επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και μη αναγνώρισης του επιστημονικού μας πεδίου από το ίδιο το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουμε.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα συλλογικά στρεφόμαστε για άλλη μία φορά απέναντι στα σχέδιά τους και εναντιωνόμαστε στην υποβάθμιση της ζωής μας», υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Τα αιτήματα των φοιτητών:

• Καμία σκέψη για κατάργηση του τμήματος
• Integrated master εδώ και τώρα
• Κάθε αλλαγή στο τμήμα να έχει τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών
• Άμεση αναβάθμιση του τμήματος

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τέλος χρόνου για την Μηνιαία υποτροφία 250 ευρώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr