Οι τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντισμού
Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εθελοντισμού με τίτλο: "Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημερία & Αειφορία". Το Συνέδριο θα λάβει χώρα 5-7 Μαΐου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με εκλεκτούς ομιλητές και βιωματικά εργαστήρια με βάση τους παρακάτω άξονες:
1.Εθελοντισμός στην Ευρώπη και την Ελλάδα
2.Εθελοντισμός και Υγεία
3.Εθελοντισμός στο Πανεπιστήμιο
4.Εθελοντισμός και Περιβάλλον – Αειφορία
5.Εθελοντισμός και Κοινωνία
6.Εθελοντισμός και Πολιτισμός

Πληροφορίες μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://green.upatras.gr/. Το εθελοντικό δυναμικό του Πανεπιστημίου Πατρών ενεργοποιείται με σκοπό να παρουσιάσει το σύνολο των δράσεων που λαμβάνουν χώρα. Η μεγάλη γιορτή του Εθελοντισμού καταφθάνει. Κρατήστε επαφή και μείνετε συντονισμένοι!


Διαδικτυακή εκδήλωση με αντικείμενο «Ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω των χρηματοδοτήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών για Έρευνα και Ανάπτυξη», την  Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 12:30– 14:00
Στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, θα υλοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω των χρηματοδοτήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών για Έρευνα και Ανάπτυξη», την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 12:30 μ.μ. – 14:00 μ.μ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Υπεύθυνος Έργου: Δημήτριος Μούρτζης, Καθηγητής/Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Π.Π. email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..upatras.gr. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλετε εδώ.
Στην εκδήλωση έχουν δυνατότητα συμμετοχής φοιτήτριες/τές και απόφοιτες/τοι του Πανεπιστημίου Πατρών (η εγγραφή πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση του Πανεπιστημιακού e-mail), καθώς και εταιρείες.  Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, το Πανεπιστήμιο Πατρών  συμβάλλει ενεργά στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών αποφοίτων του και  τους παράσχει τα εχέγγυα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.  Οι φοιτητές αποτελούν την κύρια συνιστώσα του Πανεπιστημίου και μέσω της χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη  έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις επαγγελματικές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα T. Μιχαλακέα, Αναπλ. Προϊστ. του Τμήματος Απασχόλησης Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης στο 2610 997997. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Από 15 - 17 Απριλίου 2022, το 13ο Συνέδριο Φοιτητών-τριών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Η Πάτρα υποδέχεται φέτος το κορυφαίο φοιτητικό γεγονός στη χώρα μας, ενός μοναδικού θεσμού που επικεντρώνεται στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας. Πρόκειται για το 13ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ), το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει περισσότερους από 1.500 φοιτητές κάθε χρόνο. Φέτος στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών από την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, οι σύνεδροι – φοιτητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και δια ζώσης, έπειτα από την διετία της πανδημίας. Πάνω από 25 καταξιωμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης, πλαισιώνουν το πρόγραμμα του 13ου ΣΦΗΜΜΥ, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως workshops, διαγωνισμούς και τις δημοφιλείς παρουσιάσεις εταιρειών αιχμής.  Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ευκαιρία δικτύωσης με τον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος προσελκύει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πληθώρα τεχνολογικών κολοσσών, που δημιουργούν τα δικά τους επιχειρηματικά κέντρα, προσφέροντας  θέσεις εργασίας σε αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων. Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του συνεδρίου, τους ομιλητές και όλες τις δράσεις μπορείτε να αναζητήσετε:  https://sfhmmy.gr/

Τηλε -Ημερίδα της ΟΙΚΙΠΑ για τη διάβρωση των ακτών – 13.4.22
Τηλε-ημερίδα με θέμα: «Διάβρωση των ακτών: Τι έγινε μέχρι σήμερα- απαιτούμενες παρεμβάσεις» διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 6.00μμ. Με στόχο τη συμβολή στη μεθοδική προσέγγιση του προβλήματος και την ενημέρωση του κοινού η ΟΙΚΙΠΑ επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή δυσχεραίνει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, ενισχύοντας ως τα άκρα τα καιρικά φαινόμενα, ενώ η άναρχη δόμηση έρχεται να επιβαρύνει την όλη κατάσταση. Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πιεστική ανάγκη και απαιτείται η λήψη μέτρων. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Αθανάσιος Δήμας και Νικόλαος Δεπούντης, καθώς και εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και της ΟΙΚΙΠΑ. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών   κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Βασίλης Αϊβαλής και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μάγνης, Διευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Η τηλε-ημερίδα, η οποία θα φιλοξενηθεί στην  e-πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών στη διεύθυνση: https://upatras-gr.zoom.us/j/97095683427 και   στο   https://www.facebook.com/groups/oikipa, σηματοδοτεί τα 36 χρόνια λειτουργίας της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και τα 31 χρόνια έκδοσης της περιοδικής έντυπης έκφρασής της «Εν Αιθρία» και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνημένης, μέσω μνημονίου, συνεργασίας Πανεπιστημίου Πατρών – ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.  με στόχο την προώθηση των περιβαλλοντικών στόχων μέσω της Επιστήμης. To πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/diavrosi-ton-akton-ti-egine-mechri-simera-apaitoumenes-paremvaseis-13-04-2022/

«Το Μινόρε» η μεγάλη θεατρική επιτυχία έρχεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
Μετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα με περισσότερους από 40.000 θεατές, «Το Μινόρε» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιάν έρχεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου. Πρόκειται για τη μεγάλη θεατρική παράσταση βασισμένη στη θρυλική τηλεοπτική σειρά  «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου. Πληροφορίες: 210-9213310, http://www.confer.upatras.gr/events.php

Θεατρική παράσταση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
Η Ομάδα Θεάτρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας είναι ξανά εδώ, πιο γεμάτη και πιο έτοιμη από ποτέ!
Ο Γυάλινος Κόσμος - Tennessee Williams -ωστο θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16) σε σκηνοθεσία Έβερεστ Μυφτάρι.
Παρασκευή 8 Απριλίου |Πρεμιέρα|
Σάββατο 9 Απριλίου
Κυριακή 10 Απριλίου
Ώρα Έναρξης 21:00
Κρατήσεις: 6987129248/ 6944565874 ή στείλτε μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της ομάδας στο Instagram @thousouart.

Διενέργεια Rapid Test για COVID-19
Σας ενημερώνουμε ότι την  Παρασκευή 08/04 και ώρα 9:00 έως 15:00 θα διενεργηθούν Rapid Test για COVID-19 στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας από τον ΕΟΔΥ. Όσοι από τους φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου επιθυμούν να κάνουν rapid test μπορούν να προσέλθουν.

Μαθήματα ελληνικών σε Ουκρανές και Ουκρανούς πρόσφυγες
Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί τα άτομα που είναι πολίτες Ουκρανίας (καθεστώς προσφύγων) και επιθυμούν να μάθουν ελληνικά να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου http://greeklab.upatras.gr/ μέχρι τις 22 Απριλίου 2022. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ενήλικες και άτομα άνω των 16 ετών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ», του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2022»
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Πράσινου Ταμείου που σκοπό έχει την υποστήριξη υλοποίησης ερευνητικών έργων και δράσεων σε θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα σε αντικείμενα που αφορούν τα Θεματικά Πεδία:

1: Φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα
2: Κυκλική Οικονομία και ρύπανση περιβάλλοντος
3: Μετριασμός και Προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή
με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 20η Μαΐου 2022.

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί ανά έργο δαπάνες έως του ποσού των 200.000 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και θα επιλεχθούν συνολικά έως 10 προτάσεις. Η πρόσκληση αφορά σε έργα διάρκειας 24 μηνών. Βάσει των περιορισμών που θέτει η πρόσκληση, το Πανεπιστήμιο Πατρών δύναται να συμμετέχει είτε ως συντονιστής δικαιούχος είτε ως συνδικαιούχος: σε ΔΥΟ προτάσεις ανά Σχολή, με εξαίρεση την Σχολή Θετικών Επιστημών που μπορεί να συμμετέχει σε ΜΙΑ πρόταση, καθώς υλοποιείται ήδη έργο ενταγμένο σε Πρόγραμμα του ΠΤ.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και τη Δευτέρα 11.04.2022, την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους συνοδευόμενη από μία σύντομη περιγραφή του προτεινόμενου ερευνητικού έργου και ένα σύντομο CV του Επιστημονικού Υπευθύνου. Τα αιτήματα και η επιλογή του τελικού δικαιούχου για υποβολή πρότασης ανά Σχολή, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της πρόσκλησης θα εξεταστούν από τις εκάστοτε Κοσμητείες. Τα αιτήματά σας που θα υποβληθούν μέχρι τη παραπάνω προθεσμία ή έχουν ήδη υποβληθεί, θα προωθηθούν στις Κοσμητείες με ευθύνη της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τέλος χρόνου για την Μηνιαία υποτροφία 250 ευρώ

ΑΕΙ: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι πτυχιούχοι Τμημάτων του Παν/μίου Πατρών και Παν/μίου Κρήτης

Εγκατάσταση σταθμού δωρεάν φόρτισης αυτοκινήτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr