Έντονη διαμαρτυρία των φοιτητών για την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών

Έντονη διαμαρτυρία των φοιτητών για την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι φοιτητές παράλληλα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, με παρέμβασή τους, στην εσπερίδα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών για το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά «Αειφορική Γεωργία» στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

Ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιο Πατρών με επιστολή που κοινοποίησε στα «Φοιτητικά Νέα» τονίζει:


«Τρία χρόνια μετά την πολύμηνη αλλά κερδισμένη μάχη του φοιτητικού μας συλλόγου για μετονομασία του τμήματός μας σε τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος και την εξασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων ερχόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι τόσο με το πιθανό κλείσιμο του τμήματος και την ίδρυση στη θέση του μιας σχολής Αειφόρου Γεωργίας, σύμφωνα με τον νέο στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και με τη στέρηση του Integrated Master το οποίο ως 5ετές τμήμα μηχανικών δικαιούμαστε».

Επισημαίνει πως: «Εδώ και καιρό παρατηρούμε ένα μπαλάκι ευθυνών να εκσφενδονίζεται μεταξύ πανεπιστημίου και υπουργείου χωρίς ωστόσο να δίνεται στους φοιτητές μία ξεκάθαρη απάντηση. Ως φοιτητές δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούμαστε. Καλούμε τόσο το υπουργείο όσο και κάθε αρμόδιο φορέα να αναλάβουν τις ευθύνες  τους και να λάβουν σοβαρά υπόψη τα ζητήματα αυτά». 

Και ζητούν το μη κλείσιμο του Τμήματός τους, την άμεση απόδοση του Integrated Master στους φοιτητές και κάθε αλλαγή στο Τμήμα να έχει τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr