Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτήτρια κατήγγειλε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτήτρια κατήγγειλε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Σύμφωνα με τις πληροφορίες φοιτήτρια απόφοιτη και διδάκτορας του Πανεπιστημίου, αφότου ορκίστηκε για τον διδακτορικό της τίτλο, προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος καθηγητή του Τμήματος της για σεξουαλική παρενόχληση.

Έχει διαταχθεί ήδη ένορκη διοικητική εξέταση από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, με τον φάκελο της υπόθεσης να έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πατρών.


Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από καταγγελία φοιτήτριας του.

Όπως αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα «Γνώμη», σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα, μετά από καταγγελία απόφοιτης και διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία μετά την ορκωμοσία του διδακτορικού τίτλου σπουδών, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Τμήματός της.

ΕΔΕ σε εξέλιξη για την σεξουαλική παρενόχληση

Η καταγγελία έγινε πριν από έναν μήνα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την διαβίβασε στον εισαγγελέα, ενώ ταυτόχρονα διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Ερωτηθείς για την υπόθεση ο κ. Μπούρας σημείωσε χαρακτηριστικά: "την ημέρα που μου έγινε η καταγγελία, την έστειλα στον Εισαγγελέα και διέταξα τη διενέργεια Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δίκην προθέσεων δεν θα κάνω. Ό,τι πει ο Εισαγγελέας και ό,τι αποφασίσει η ΕΔΕ".

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τροποποίηση Ημερολογίου (2021-2022) για εξετάσεις και έναρξη μαθημάτων

Οκτώ νέες Υποτροφίες (2022) για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr