Βραβείο πρώιμης σταδιοδρομίας στη Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Παν. Πατρών Ζωή Πιπερίγκου

Βραβείο πρώιμης σταδιοδρομίας στη Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Παν. Πατρών Ζωή Πιπερίγκου

Στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο WOMEN+, με επίκεντρο τις Ελληνίδες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) απονεμήθηκε στη Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας, κα Ζωή Πιπερίγκου, το βραβείο πρώιμης σταδιοδρομίας (early-career award) στον τομέα της Χημείας από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Η κα Πιπερίγκου συμμετέχει ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στην ερευνητική ομάδα Βιοχημείας, Βιοχημικής Ανάλυσης και Παθοβιολογίας του Εξωκυττάριου Χώρου, στο εργαστήριο Βιοχημείας, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ πρόσφατα έχει αναλάβει τη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων του Α’ Τομέα ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος.


Η κα Πιπερίγκου με συνεχή παρουσία στο χώρο, συμμετέχει σε 31 ερευνητικές δημοσιεύσεις και επισκοπήσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά υψηλού δείκτη απήχησης (IF), μεταξύ αυτών στο Chemical Reviews (IF: 60.62) και στο Matrix Biology (IF: 11.58), ενώ είναι προσκεκλημένη εκδότης (guest editor) στα επιστημονικά περιοδικά Cancers (IF: 6.64) & Biomolecules (IF: 4.88).

Η διάκριση της Δρ. Ζωής Πιπερίγκου για τα επιστημονικά της επιτεύγματα έρχεται ως συνέχεια σημαντικών επιστημονικών διακρίσεων των αποφοίτων του Τμήμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr