Παν. Πατρών: Οι ενέργειες που δρομολογήθηκαν για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας - Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές

Παν. Πατρών: Δρομολογήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας - Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές

Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιούνται οι εξής ενέργειες από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που αφορούν σε θέματα φοιτητικής μέριμνας:

Σίτιση: Η υποβολή δικαιολογητικών για τη δωρεάν σίτιση έχει αρχίσει και ολοκληρώνεται στις 29.10.2021. Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολή αιτήσεων (δείτε την εδώ) που έχει ενεργοποιηθεί, δίνοντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν. Για τους εισαχθέντες φοιτητές/τριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 η υποβολή των δικαιολογητικών δωρεάν σίτισης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση εγγραφής τους στο αντίστοιχο Τμήμα και παραλαβής των σχετικών κωδικών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πατήστε εδώ.


ΣτέγασηΈχει εξασφαλιστεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ η μίσθωση 132 κλινών για τη διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία της περιοχής της Πάτρας. Επιπροσθέτως θα διατεθούν 45 δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας στο Ρίο και στο Κουκούλι. Έχει, επίσης, εγκριθεί η μίσθωση 73 κλινών για την πόλη του Μεσολογγίου.

Στεγαστικό επίδομα: Για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 έχουν υποβληθεί 5.340 αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stegastiko.minedu.gov.gr. Έχει αρχίσει η αξιολόγηση των αιτημάτων των φοιτητών από τα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας και η σταδιακή προώθησή τους προς τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών. Οι  οικονομικές καταβολές πραγματοποιούνται μετά την αποστολή του σχετικού κονδυλίου από το Υπουργείο. Τι πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 1000€

Υγειονομική Περίθαλψη - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης: Οι δικαιούχοι φοιτητές, σύμφωνα με το ν.4452/Α'/2017, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Για τους φοιτητές που μεταβαίνουν στο εξωτερικό (Χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκδίδεται από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (ΕΚΑΑ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά: upatras.gr/foitites/foititiki-merimna/ygeionomiki-perithalpsi/.

Ψυχολογική Στήριξη Φοιτητών: Το Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 16:00. Απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα 2610969696 & 2610969897, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο socialwelfare.upatras.gr/beneficiary-form/.

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας: Το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00 και παρέχει ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική & ακαδημαϊκή συμβουλευτική, ιατρική υποστήριξη & φυσικοθεραπεία σε φοιτητές με αναπηρία, μεταφορά φοιτητών με αναπηρία και υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης. Επίσης διαθέτει εξοπλισμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών με κινητική αναπηρία, προβλήματα όρασης και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου στο 2610969696 και mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: socialwelfare.upatras.gr/ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr