Δωρεάν Σίτιση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών 2021-2022 (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

Δωρεάν Σίτιση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

Η Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας κάνει γνωστό στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών που ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση https://sitisi.upatras.gr, δίνοντας username/password που διαθέτουν από 01-09-2021 έως 29-10-2021. 

Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά, το κάθε ένα ξεχωριστά, ψηφιοποιημένα σε μορφή pdf (πχ. με σαρωτή (scanner), κλπ.), καταχωρώντας στο ηλεκτρονικό σύστημα κατά την συμπλήρωση της αίτησης.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι φοιτητές θα μπορούν μέσω του ιδίου link να κατεβάσουν την ηλεκτρονική κάρτα σίτισης στο κινητό τους  ή να την εκτυπώσουν. Με αυτή θα μπορούν να προσέρχονται στο εστιατόριο. Επίσης, μέσω του ιδίου link θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους.

Δεν απαιτείται να προσκομίσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Σίτισης και Παροχών, Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Κουκούλι), Τμήμα Υπηρεσιών Φοιτητικής Μέριμνας (Μεσολόγγι), παρά μόνο εάν σας ζητηθεί. 

Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όταν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής και λάβουν τους κωδικούς τους (username/password) από την οικεία Γραμματεία.

Πληροφορίες θα δίνονται τηλεφωνικά ή μέσω email όπως παρακάτω:

- Οι φοιτητές των Τμημάτων της Πάτρας (Πανεπιστημιούπολη Ρίον) στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών (κτίριο Α’ ισόγειο, τηλ.2610997976, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

- Οι φοιτητές των Τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β’ κτίριο, κα Μαρία Στεργίου, τηλ. 2641074169, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

- Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη των Πατρών, (Κουκούλι) στο Τμήμα Φοιτητικής Εστίας Πατρών(κα Αθηνά Τάτση,τηλ.2610369-013, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

- Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στις πόλεις Μεσολογγίου, Αιγίου, Αμαλιάδος και Πύργου στο Τμήμα Φοιτητικής Εστίας Μεσολογγίου (κ. Σαλάππα Αλέξιο, τηλ. 2631058257, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).                                                

Δικαιολογητικά 2021-2022

Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά, το κάθε ένα ξεχωριστά, ψηφιοποιημένα με σαρωτή (scanner)σε μορφή pdf, καταχωρώντας στο ηλεκτρονικό σύστημα https://sitisi.upatras.gr κατά την συμπλήρωση της αίτησης. 

1. ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

2. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (οι πρωτοετείς Πιστοποιητικό Σπουδών)

4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ, ΥΠΟΨ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ)

5. YΠEYΘYNH ΔHΛΩΣH TOY N.1599/86 (είναι αναρτημένη στο σημείο που συμπληρώνεται τα στοιχεία σας στην αίτηση στο https://sitisi.upatras.gr) 

6. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, υποβάλλεται εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ.

7. ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 (εισοδήματα 2020)και των δύο γονέων ή του γονέα του φοιτητή, που έχει την επιμέλειά του. 

Σε περίπτωση που ο φοιτητής υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, τότε μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα των γονέων του, θα υποβάλλει και το ατομικό του εκκαθαριστικό σημείωμα, καθώς και τυχόν εισοδήματα (εκκαθαριστικό σημείωμα)των ανήλικων ΑΔΕΛΦΩΝ από κάθε πηγή. 

• Οι φοιτητές που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα υποβάλλουν το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα, φορολογικού έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2020). 

Οι έγγαμοι φοιτητές θα υποβάλλουν το οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα (ατομικό και συζύγου), φορολογικού έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2020).

• Σε περίπτωση που μέχρι την υποβολή της αίτησης δεν έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2020, θα προσκομίζεται αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) φορολογικού έτους 2020.

ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ θα υποβάλλουν:

α) Βεβαίωση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας τους (Φορολογική Βεβαίωση)και των δύο γονέων, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το έτος 2020.

β) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ TEKNA ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ θα υποβάλλουν:

α) Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της χώρας τους, επίσημα μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα, στην οποία θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε το έτος 2020.

β) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ θα υποβάλλουν Βεβαίωση χορήγησης υποτροφίας, ακαδ. έτους 2021-2022, από το Υπουργείο Παιδείας.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS θα υποβάλλουν Βεβαίωση από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία θα αναγράφεται το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο Πανεπιστήμιο καθώς και πιστοποιητικό εγγραφής τους στο τμήμα.

8. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ, όταν ο ίδιος ο φοιτητής, ανεξαρτήτου ηλικίας, ή ένας από τους γονείς του εάν είναι άγαμος κάτω των 25 ετών, ή ο/η σύζυγός του/της εάν είναι έγγαμος, εισπράττει επίδομα ανεργίας. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.

9.  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (μόνο για όσους εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες) 

  • Βεβαίωση του οικείου Ιδρύματος, από την οποία να προκύπτει ότι ο/η αδελφός/ή του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός προπτυχιακός φοιτητής, για το ακαδ. έτος 2021-2022 (αδελφός φοιτητής ).
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τέκνα άγαμης μητέρας, ορφανοί). 
  • Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ (βλέπε αρθρ.5 παρ.κ)(λόγοι υγείας).
  • Αντίγραφο της πράξης συνταξιοδότησης (τέκνα θύματος τρομοκρατίας)
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, εάν ο φοιτητής εμπίπτει στην κατηγορία απορφανισθέντες φοιτητές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο  έτος της ηλικίας τους

Στην περίπτωση που οι γονείς είναι διαζευγμένοι και ο  γονέας που έχει αναλάβει την γονική μέριμνα παραμένει άγαμος, θα υποβάλλονται α) φωτοαντίγραφο  διαζυγίου, ή Φωτοαντίγραφο δικαστικής απόφασης επιμέλειας των παιδιών, που να προκύπτει σαφώς ο γονέας που έχει την επιμέλεια και β) τη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (Ε1)ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ που περιέχει προστατευόμενο μέλος τον φοιτητή. (Φορολ. έτους 2020).

Στην περίπτωση διάστασης των γονέων του φοιτητή, θα προσκομίζονται           α) φορολογική δήλωση (Ε1) του γονέα του φοιτητή/τριας από την οποία να προκύπτει ότι είναι προστατευόμενο μέλος και β) Υπεύθυνες Δηλώσεις  (Ν.1599/86)με το γνήσιο της υπογραφής και των δύο εν διαστάσει συζύγων, στην οποία να δηλώνουν ποιος από τους δύο γονείς βαρύνει οικονομικά ο φοιτητής/τρια.

(για την βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής στην Υπεύθυνη Δήλωση ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στο www.gov.gr)

Εάν υπάρχει δεύτερος γάμος τα στοιχεία λαμβάνονται από την κοινή φορολογική δήλωση και εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας όπως υποβλήθηκε από τους νυν συζύγους.

  • Οι πρωτοετείς φοιτητές Ειδικών Κατηγοριών (Αθλητές, Αλλοδαποί, φοιτητές τέκνα Ομογενών, τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.λπ.), οι φοιτητές από μεταφορά θέσης, οι φοιτητές με προγράμματα ανταλλαγών (ERASMUS κ.λπ.) καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (Π.Μ.Σ υποψήφιοι διδάκτορες), θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση https://sitisi.upatras.gr, δίνοντας username/password που διαθέτουν, εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία εγγραφής τους στο Τμήμα. 

Πληροφορίες θα δίνονται τηλεφωνικά ή μέσω email όπως παρακάτω:

► ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Οι φοιτητές των Τμημάτων της Πάτρας στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών (κτίριο Α’ ισόγειο, τηλ. 2610997976, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

- Οι φοιτητές των Τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας        (Γ. Σεφέρη 2, Β’ κτίριο, κα Μαρία Στεργίου, τηλ. 2641074169, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

- Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη των Πατρών,(Κουκούλι)στην κα Αθηνά Τάτση,τηλ.2610369-013, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 - Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στις πόλεις Μεσολογγίου, Αιγίου, Αμαλιάδος και Πύργου στο Τμήμα Φοιτητικής Εστίας Μεσολογγίου (κ. Σαλάππα Αλέξιο, τηλ. 2631058257, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Όρια εισοδήματος 2021-2022

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr