Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Με μηνύσεις απειλεί ο πρύτανης

Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Με μηνύσεις απειλεί ο πρύτανης

Επίθεση από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε φοιτήτρια στην Πάτρα, μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Όπως επισημαίνει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, πρόκειται για πρωτοετή φοιτήτρια, ενώ υπογραμμίζει ότι από το καλοκαίρι και μετά το πρόβλημα με την ύπαρξη αδέσποτων στον χώρο του Πανεπιστημίου βρίσκεται σε έξαρση.

«Στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων μπροστά στην Πρυτανεία και πριν λίγο επιτέθηκαν σε φοιτήτρια. Αν είμαι υπεύθυνος εγώ να με εγκαλέσει ο Εισαγγελέας. Αλλιώς να εγκαλέσει τον υπεύθυνο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο thebest. Ο πρύτανης επισημαίνει πως έχει στείλει σχετικές επιστολές στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, «ο οποίος δεν απαντά και ισχυρίζεται πως το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος».


Ανησυχία εν όψει της νέου ακαδημαϊκού έτους

Αυτές τις μέρες ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με διά ζώσης φοίτηση και ο πρύτανης εκφράζει τον προβληματισμό του. «Έχουμε πρωτοετείς φοιτητές, δεν είναι εικόνα αυτή του Πανεπιστημίου. Δεν έχω καμιά αντίρρηση αν είμαι υπεύθυνος, να καθίσω στο σκαμνί».

Στη φοιτήτρια δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά, «αλλά είναι αυτή η πρώτη εικόνα που πρέπει να έχει από το Πανεπιστήμιο. Δηλαδή δεν ανησυχεί κανένας;», διερωτάται ο κ. Μπούρας. 

Ο ίδιος προσθέτει, μάλιστα, πως στην επόμενη Σύγκλητο θα θέσει θέμα να ασκηθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Ο Δήμος έχει ισχυριστεί πως το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορώ να κλείσω τους δρόμους. Αυτό λέει ο κ. δήμαρχος. Ιδιωτικός χώρος σημαίνει ότι μπορώ να απαγορεύσω την προσέλευση στον οποιοδήποτε κι ότι μπορώ να κλείσω και τους δρόμους», σχολιάζει ο. κ. Μπούρας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr