Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τι επισημαίνει ο Πρύτανης

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τι επισημαίνει ο Πρύτανης

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των εμβολιασμένων και μη στο σύνολο του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας τον προβληματίζει το ποσοστό του 66% των εμβολιασμένων στον φοιτητικό πληθυσμό στον οποίο δεν εντάσσονται οι πρωτοετείς μια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές, αλλά και το ποσοστό στις καθαρίστριες.


Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Πατρών, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε  εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού το 66% των φοιτητών εκτός των πρωτοετών, οι οποίοι εγγράφονται μέχρι την Παρασκευή. Στους Διοικητικούς υπαλλήλους έχει εμβολιαστεί το 80% του προσωπικού ενώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 92%.  

Ως προς το προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου, ένας στους τρεις δεν έχει εμβολιαστεί και στους συμβασιούχους ένας στους τέσσερις είναι ανεμβολίαστος.

"Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι φοιτητές και οι καθαρίστριες" σχολιάζει στο thebest ο κ. Μπούρας. Ως προς τον φοιτητικό πληθυσμό εξηγεί ότι υπάρχουν Τμήματα με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, όπως π.χ. η Ιατρική που έχει ποσοστό 92% αλλά υπάρχουν και τμήματα με 55%, από το οποίο προκύπτει το συνολικό 66%.

Αύριο στο μεταξύ ο πρύτανης θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων ενώ τονίζει πως το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την προσπάθεια να πειστεί και το υπόλοιπο προσωπικό και να αφήσει τον δισταγμό και να προχωρήσει στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι νέοι Πρόεδροι των Τμημάτων και Κοσμήτορες των Σχολών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποκτά μπουτίκ με αντικείμενα που θα φέρουν το σήμα του

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr