Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαμαρτυρία από τους Φιλολόγους

Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαμαρτυρία από τους Φιλολόγους

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες αποφάσεις που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και την Παιδεία» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τους εισακτέους στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και την διαφαινόμενη συρρίκνωση τους.

H ανακοίνωση:


Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία και το Υπουργείο Παιδείας:

Το Υπουργείο Παιδείας στις 13/5/21 δημοσίευσε την απόφαση για τους εισακτέους στα ελληνικά Παν/μια ( Φ. 253.1 /53195/Α5) στην οποία η Υπουργός αναφέρει ότι για τον αριθμό των εισακτέων ελήφθη υπόψη η εισήγηση του Παν/μίου Πατρών για το Στρατηγικό Σχεδιασμό («7. Το με αριθμ.πρωτ. 224/9164/29-03-2021 έγγραφο του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Επί του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», το με αριθμ.πρωτ. 21426 ΕΞ/11-5-2021 έγγραφο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης με θέμα «Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών» και το με αριθμ. πρωτ. 311/14861/13-5-2021 έγγραφο του Πανεπιστημίου Πατρών.»). Έτσι με αριθμό «0» εισακτέων κλείνουν Τμήματα της Αιτ/νίας και της Ηλείας στέλνοντας στην κοινωνία ένα μήνυμα μεσαιωνικό.

Το έγγραφο αποκαλύπτει πως το Παν/μιο Πατρών είναι το μοναδικό ελληνικό Πανεπιστήμιο που εισηγήθηκε τέτοιου είδους αντικοινωνική απόφαση. Στόχος του ήταν να προσφέρει «πολιτικές υπηρεσίες» στην αποτυχημένη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που εκδηλώθηκε με την επιλογή Δ/ντών Εκπ/σης, το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πέντε μέρες!), με την εξαφάνιση των αιρετών εκπροσώπων της Β/θμιας Εκπαίδευσης όταν η πρόταση της υπουργού συνετρίβη στις εκλογές με ποσοστό 5%, με την ενεργοποίηση της Αξιολόγησης σε κλειστά σχολεία και την άρνηση των εκπαιδευτικών σε ποσοστό 75% να δεχτούν τέτοιες παρεμβάσεις…

Όλοι γνωρίζουν ότι οι πανεπιστημιακές σχολές στην Αιτ/νία και στην Ηλεία ήταν ο «μικρός στόχος» σε σχέση με τη Δ. Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Άρτα, τη Λαμία, την Κοζάνη, την Καστοριά και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου που με τα σημερινά δεδομένα (απόφαση) σύντομα θ’ ακολουθήσουν.

Η δημοσίευση της απόφασης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικών Φορέων και απλών πολιτών που καταδικάζουν την αποτυχημένη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα τέτοιες αποφάσεις που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και την Παιδεία, συντασσόμαστε ως Επιστημονικός Σύλλογος στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την πρόοδο και καλούμε όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και τους Φοιτητικούς Συλλόγους να εκδώσουν αποφάσεις καταδικαστικές».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr