Υπο κατάληψη το κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών- Η ανακοίνωση της Συγκλήτου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄αριθ. 46/11.12.2014 έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: Το κεντρικό κτήριο της Διοίκησης τελεί υπό κατάληψη με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.  Η κατάληψη ξεκίνησε την Τρίτη 9/12/14 και συνεχίζεται  μέχρι και τη Δευτέρα 15/12/14,  χωρίς  να γνωρίζουμε αν πρόκειται να συνεχιστεί στο μέλλον.

Ο Σύλλογος υποχρεούται να ορίζει προσωπικό ασφαλείας για όλες τις σημαντικές υπηρεσίες της Διοίκησης, όπως αυτές έχουν υποδειχθεί με τα υπ΄ αριθ. 271/4.12.2014 και 272/7044/8.1.2.2014 έγγραφα της Πρυτάνεως του Ιδρύματος, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές ζημίες για το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, επισημαίνουμε ότι η ανάγκη ορισμού προσωπικού ασφαλείας στον ΕΛΚΕ διαπιστώνεται και με σχετική γνωμάτευση.

Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα, ιδιαίτερα στην Οικονομική Υπηρεσία και στην Επιτροπή Ερευνών, που χρήζουν άμεσης διευθέτησης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει τραγικές συνέπειες για το  Ίδρυμα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Είναι γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση στις Διοικητικές  Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς παραμένει σε διαθεσιμότητα μεγάλος αριθμός υπάλληλων και δεν έχει δοθεί καμία λύση στο πρόβλημα. Το Πανεπιστήμιο έχει  κάνει συντονισμένες  προσπάθειες  προς το Υπουργείο Παιδείας  και θα συνεχίσει απρόσκοπτα να το κάνει μέχρι τη επάνοδο όλου του προσωπικού, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ωστόσο, η Σύγκλητος δηλώνει κατηγορηματικά ότι η κατάληψη δεν μπορεί να αποτελεί μορφή διεκδίκησης, απεναντίας αποδυναμώνει πλήρως τη λειτουργία του Ιδρύματος και τις δυναμικές διεκδικήσεις  του  προς  την Πολιτεία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr