Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την άμεση διεκπεραίωση των Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Επιστολή για την άμεση διεκπεραίωση των Κατατακτηρίων Εξετάσεων

Οι υποψήφιοι των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδειας κ. Ν. Κεραμέως και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Α.Συρίγο, επισημαίνουν τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και αιτούνται την άμεση παρέμβασή τους για το ζήτημα που τους απασχολεί.

Οι υποψήφιοι στην επιστολή τους τονίζουν πως «Λόγω των δύσκολων συνθηκών που η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεξαγωγή των εξετάσεων του Δεκεμβρίου του 2020 αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Παράλληλα, η δήλωση του υπουργείου ήταν ότι οι κατατακτήριες εσωτερικού δύναται να πραγματοποιηθούν μόνο δια ζώσης, συγκρίνοντάς τες μάλιστα με την σημαντικότητα και σοβαρότητα των πανελληνίων εξετάσεων. Δυστυχώς, όμως, ενώ για τις πανελλήνιες υπάρχει οργανωμένο πλάνο και προσέγγιση, δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο για τις δικές μας εξετάσεις".


»Ως υποψήφιοι των κατατακτήριων έχουμε κληθεί να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια συγκρατώντας μεγάλη ύλη μαθημάτων και πληρώνοντας φροντιστήρια, έχοντας μάλιστα οι περισσότεροι εργασιακές ή/και οικογενειακές υποχρεώσεις παράλληλα. Αιτούμαστε, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί τους κόπους μας και αφενός να ανακοινώσει επίσημα, χωρίς ασάφεια, τον μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων αφετέρου να προβεί στον απαραίτητο σχεδιασμό, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια, όπως αντίστοιχα προβλέφθηκε για τους υποψηφίους για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με υπουργική απόφαση της 5ης Ιανουαρίου του 2021 (Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 608/2021 - ΦΕΚ 11/Β/5-1-2021, Διάταξη 4)».

Ολόκληρη η Επιστολή

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδειας κ. Ν. Κεραμέως  και τον Υφυπουργό Παιδείας κ.Α.Συρίγο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κυρία Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ,

Είμαστε υποψήφιοι για τις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής Πατρών και με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, καθώς και να αιτηθούμε την άμεση παρέμβασή σας στο ζήτημα που μας απασχολεί.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεξαγωγή των εξετάσεων του Δεκεμβρίου του 2020 αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Παράλληλα, η δήλωση του υπουργείου ήταν ότι οι κατατακτήριες εσωτερικού δύναται να πραγματοποιηθούν μόνο δια ζώσης, συγκρίνοντάς τες μάλιστα με την σημαντικότητα και σοβαρότητα των πανελληνίων εξετάσεων. Δυστυχώς, όμως, ενώ για τις πανελλήνιες υπάρχει οργανωμένο πλάνο και προσέγγιση, δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο για τις δικές μας εξετάσεις.

Ως υποψήφιοι των κατατακτήριων έχουμε κληθεί να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια συγκρατώντας μεγάλη ύλη μαθημάτων και πληρώνοντας φροντιστήρια, έχοντας μάλιστα οι περισσότεροι εργασιακές ή/και οικογενειακές υποχρεώσεις παράλληλα. Αιτούμαστε, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί τους κόπους μας και αφενός να ανακοινώσει επίσημα, χωρίς ασάφεια, τον μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων αφετέρου να προβεί στον απαραίτητο σχεδιασμό, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια, όπως αντίστοιχα προβλέφθηκε για τους υποψηφίους για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με υπουργική απόφαση της 5ης Ιανουαρίου του 2021 (Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 608/2021 - ΦΕΚ 11/Β/5-1-2021, Διάταξη 4).

Αναμένουμε μια θετική ανταπόκριση από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι στηρίζει την αριστεία και την πρόοδο. Περιμένουμε, λοιπόν, να το αποδείξει και εμπράκτως.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Με εκτίμηση,
Οι υποψήφιοι των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή στην Ιατρική Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr