Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων Βιολογικού, Φιλολογίας, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την πανεκπαιδευτική πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/01).

Σήμερα Πέμπτη 28/01 πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φορά μαζική πορεία φοιτητικών συλλόγων μαζί με σωματεία εκπαιδευτικών (Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ΣΙΕΛ Αχαΐας) στο κέντρο της Πάτρας στη 1μμ, όπως και σε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Φλώρινα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κομοτηνή). 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Στην ανακοίνωσή τους οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές σημειώνουν:

"Όπως και μια εβδομάδα πριν έτσι και σήμερα κατεβήκαμε στο δρόμο και καταφέραμε να προχωρήσουμε σε πορεία, παρά τις χυδαίες εξαγγελίες της κυβέρνησης που στοχοποιούν και απαγορεύουν τις διαδηλώσεις σύμφωνα και με το τελευταίο ΦΕΚ, ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση, που κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια, προχώρησε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που επιτίθεται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης αναιρώντας στην πράξη το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Αντί να ενισχύσει την δημόσια παιδεία, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.

Η Κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα της νέας γενιάς και ιδιαίτερα στα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών στη δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ποινικοποιόντας την αντίσταση και τον αγώνα για αυτήν εντός του Πανεπιστημίου τσακίζοντας παράλληλα τα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα δίνοντας ώθηση στην ιδιωτική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση. Καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή της κατάθεσης αφού εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι σχολές μας είναι κλειστές για να περάσει μέτρα που χρόνια τώρα προσπαθεί αλλά το φοιτητικό κίνημα τα εμπόδιζε.

Απευθυνόμαστε στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την εγκληματική πολιτική της.
Αν νομίζουν ότι θα καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών/τριών και ευρύτερα της νεολαίας είναι βαθιά γελασμένοι. Στο βάρβαρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε δυναμικά και μαχητικά μέσα από τους αγώνες μας. Οξύνουμε τις δράσεις μας σε πανελλαδική κλίμακα το επόμενο διάστημα. Συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας για την μαζικοποίηση του αγώνα μας! Καλούμε και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς, σωματεία, λαό και νεολαία να σταθεί στο πλάι μας στην πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Θα περάσουμε από πάνω τους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr