Το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του

Απόψε η κεντρική εκδήλωση

Σήμερα 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του επετειακού εορτασμού για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών .

Η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, έχει απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την πόλη των Πατρών να τιμήσουν με την παρουσία τους το «ιωβηλαίο» του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της περιοχής.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

*Προσφώνηση από την Πρύτανι

Πανεπιστημίου Πατρών

Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου

*Χαιρετισμός εκ μέρους του Συμβουλίου Ιδρύματος

Πανεπιστημίου Πατρών από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο

Καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο

*Πανηγυρική ομιλία

από τον συγγραφέα και ακαδημαϊκό Αθανάσιο Βαλτινό, 

με τίτλο «Λογοτεχνία vs Ιστορία»

*Επίδοση τιμητικών πλακετών στους:

Αριστεύσαντες αποφοίτους των Σχολών του Πανεπιστημίου το έτος 2014

Διατελέσαντες Πρυτάνεις (1974-2014)

και στον τ. Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος, κ. Σπήλιο Παπαθανασόπουλο

Ευεργέτες, δωρητές και υποστηρικτές του Πανεπιστημίου

Στους τέσσερις διακεκριμένους λογοτέχνες των Πατρών,

που έχουν τιμηθεί με κρατικό βραβείο

(Αθηνά Κακούρη, Βασίλης Λαδάς, Μαρία Λαϊνά και Έρση Σωτηροπούλου)

* Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Κώστα Κοτσιώλη, Επίτιμο Διδάκτορα Ιονίου Πανεπιστημίου

*Δεξίωση στο φουαγιέ του χώρου

Στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, συγχρόνως με τον επετειακό εορτασμό, θα λειτουργούν δύο εκθέσεις:

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 30 επιλεγμένα ζωγραφικά έργα υποτρόφων του ΙΚΥ (προσωπογραφίες, ασκήσεις με μοντέλο, αφηρημένες συνθέσεις, νεκρές φύσεις), τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εξετάσεων για τη διεκδίκηση υποτροφίας ή κατατέθηκαν από τους υποτρόφους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, και σήμερα φυλάσσονται στη συλλογή του ΙΚΥ. Διάρκεια έκθεσης: 30 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2014.

Έκθεση έργων ζωγραφικής με τίτλο: «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΚΥ, στο πλαίσιο της μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων.

Έκθεση εφημερίδων, σε συνεργασία με το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτοσέλιδα πατρινών εφημερίδων που φωτίζουν σημαντικές στιγμές στην 50/χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μακράς και αμφίδρομης σχέσης που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, με τον Τύπο της περιοχής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr