Κύκλος τηλεδιασκέψεων από τον Πρύτανη του Παν/μίου Πατρών για την κατάσταση του Ιδρύματος

Κύκλο τηλεδιασκέψεων πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάσταση του Ιδρύματος

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής Χρήστος Μπούρας, με τους Δημάρχους και τους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) όπου εδρεύουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αντικείμενο των επαφών η ενημέρωση τους για την εν γένει κατάσταση του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και κυρίως για την υποβάθμιση που θα προκύψει από την υποστελέχωσή τους, αν δεν αλλάξει η απόφαση του Υπ. Παιδείας με αύξηση νέων θέσεων μελών ΔΕΠ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Από την πλευρά του ο Πρύτανης ως εξουσιοδοτημένος από την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου να διεκδικήσει τις θέσεις που αντιστοιχούν στο 100% των αποχωρήσεων (28 θέσεις), προσαυξημένες με επιπλέον αριθμό θέσεων που θα καλύψουν τα κενά των νέων αστελέχωτων Τμημάτων, ζήτησε τη στήριξη τους, τονίζοντας ότι μόνον με την αρωγή όλων θα επιτευχθεί η προάσπιση ενός ιστορικού, επώνυμου και καταξιωμένου Πανεπιστημίου και ενός άρτιου και σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.  

Κομβικής σημασίας για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ήταν η τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στον Υπουργό ετέθησαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρα, τον Αντιπρύτανη καθηγητή Λοιμωξιολογίας Μ. Μαραγκό, τον εκτελούντα χρέη Διοικητή του ΠΓΝΠ καθηγητή Παθολογίας Χ. Γώγο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Ορθοπεδικής Π. Μέγα, ουσιαστικής σημασίας για το ΠΓΝΠ αιτήματα που αφορούν:

α) στη μετατροπή θέσεων του ΕΣΥ σε θέσεις μελών ΔΕΠ (Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού),

β) στην άμεση στελέχωση των θέσεων Διοικητού και Υποδιοικητού του ΠΓΝΠ
και

γ) στην ενεργοποίηση και στελέχωση της θέσης του Υποδιοικητή Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Επιπρόσθετα επισημάνθηκε στον Υπουργό ότι μόνον με την υλοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων θα μπορέσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να καλύψει ικανοποιητικά τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Από την πλευρά του ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με την πρέπουσα σοβαρότητα τα εν λόγω αιτήματα.

Εν τω μεταξύ στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχικά με τους Δημάρχους  Αιγιάλειας Δ. Καλογερόπουλο, Μεσολογγίου Κ. Λύρο, Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Πύργου Π. Αντωνακόπουλο, στην οποία απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι Δήμαρχοι Πατρέων και Ήλιδας κ.κ. Κ. Πελετίδης και Γ. Λυμπέρης, οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Πρυτάνεως για αρωγή και στήριξη του Πανεπιστημίου. Παράλληλα έθεσαν με έμφαση θέμα διατήρησης και στελέχωσης των Τμημάτων που λειτουργούν στις πόλεις τους, επισημαίνοντας πως θα είναι πλήρως αντίθετοι στην περίπτωση που θα αποφασισθεί το κλείσιμο κάποιου Τμήματος, γεγονός που θα υπονομεύσει την εξέλιξη όλης της περιοχής. 

Αρωγοί του Πανεπιστήμιου Πατρών και του ΠΓΝΠ, δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χ. Αλεξοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Μάρκου, Γ. Παπανδρέου και Ι. Φωτήλας, υποσχόμενοι ότι θα στηρίξουν την απόφαση της Συγκλήτου υποστηρίζοντας το αίτημα αύξησης των νέων θέσεων και ότι θα είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμοι να βοηθήσουν στο να υπερκερασθούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν. Επίσης οι βουλευτές Αχαΐας Ν. Καραθανασόπουλος και Α. Κατσανιώτης που δεν μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, επισκέφθηκαν τον Πρύτανη και υποσχέθηκαν ότι από την πλευρά τους και αυτοί θα στηρίξουν το αίτημα της αύξησης θέσεων και θα βοηθήσουν την κάθε προσπάθεια του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον επίκειται συνάντηση και με τον βουλευτή Α. Τσιγκρή.  

Τέλος, οι συμμετέχοντες στις τηλεδιασκέψεις βουλευτές Ηλείας κ.κ. Δ. Αυγερινοπούλου, Α. Νικολακόπουλος, Μ. Κατρίνης, Δ. Καλαματιανός και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Μ. Σαλμάς, Γ. Βαρεμένος και εκπρόσωπος του  Σ. Λιβανού, οι οποίοι δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα στηρίξουν την απόφαση της Συγκλήτου για αύξηση νέων θέσεων. Παράλληλα αντέδρασαν στο ενδεχόμενο του να κλείσουν Τμήματα που εδρεύουν στις περιφέρειες τους, δηλώνοντας ότι θα ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ θα ζητήσουν τη στελέχωσή τους με μέλη ΔΕΠ.

Όλοι οι βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφθούν δια ζώσης το Πανεπιστήμιο και θα συζητήσουν με την Πρυτανική Αρχή επί όλων των θεμάτων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr