Επαναλειτουργούν οι δομές στήριξης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Επαναλειτουργούν οι δομές στήριξης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών (Ομάδα Εργασίας ΕΚΟ), επαναλειτουργεί με δια ζώσης συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, επαγγελματικής και ακαδημαϊκής συμβουλευτικής, ιατρικής στήριξης και φυσικοθεραπείες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:


Ψυχολογική Στήριξη Φοιτητών: Το ειδικό γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί και  απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων στο ισόγειο του Κτιρίου Α’. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα τηλ. 2610-969696 και 2610969897.

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας: Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» λειτουργεί το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας καθημερινά από τις 08.00 έως και 15.00 στο ισόγειο κτίριο της Πρυτανείας. Το γραφείο στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέχοντας ανάπτυξη προτάσεων και παρεμβάσεων  για την κάλυψη των μαθησιακών διαδικασιών, Ψυχοκοινωνική στήριξη, Συμβουλευτική υποστήριξη, Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, Ενημέρωση για τις παροχές του Πανεπιστημίου Πατρών, Διασύνδεση με Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών, παραπομπή φοιτητών, όπου κριθεί απαραίτητο. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969696.

Γραφείο Ιατρικής Στήριξης: Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» λειτουργεί το Γραφείο Ιατρικής Στήριξης καθημερινά από τις 09.00 έως και 14.00 στην Κλινική Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ. Το γραφείο στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέχοντας ιατρική στήριξη και συμβουλευτική, όπως και φυσικοθεραπείες σε φοιτητές με κινητικά προβλήματα. Λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969696.

Γραφείο Διασύνδεσης: Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ως κύριο στόχο να συνδράμει όλους τους φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος στην εξέλιξη της καριέρας τους παρέχοντας ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη. Το γραφείο διαθέτει εκτεταμένη/ενημερωμένη βάση δεδομένων για θέσεις εργασίας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για μεταπτυχιακές σπουδές εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και για υποτροφίες/επιμορφωτικά προγράμματα. Βρίσκεται δε σε άμεση συνεργασία με τις Δομές Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις για φοιτητές Ευαίσθητων/Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και ΑμεΑ με στόχο την βελτίωση των ικανοτήτων των εν λόγω ομάδων, αποσκοπώντας στην άρση των δυσκολιών στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας (http://www.cais.upatras.gr/)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στην ιστοσελίδα: http://eko.upatras.gr/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr