Παν. Πατρών: Επιστολή φοιτητών του τμήματος ΗΜΤΥ προς τους καθηγητές τους για το ζήτημα της εξεταστικής

Επιστολή φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών προς τους καθηγητές τους, για το ζήτημα της εξεταστικής

Τι αναφέρουν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα»: Ως φοιτητές του τμήματος ΗΜΤΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών πήραμε την πρωτοβουλία να γράψουμε μια επιστολή προς τους καθηγητές μας ακριβώς λόγω της καθυστέρησης και ασυνέπειας που έχουν επιδείξει να ανακοινώσουν το οτιδήποτε σχετικά με την εξεταστική μας. Η κατάσταση αυτή δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας τμήμα, αλλά και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και πανελλαδικά.

Επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή μας προκειμένου να γνωστοποιηθεί η κατάσταση πρώτα απ' όλα στους συμφοιτητές μας σε άλλα τμήματα που μπορεί να έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με παρόμοια ζητήματα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, να καταλάβουν όλοι το πρόβλημα που μας έχει δημιουργήσει η ασυνέπεια και η ανευθυνότητα που έχουν επιδείξει το υπουργείο, η σύγκλητος και τα τμήματα.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Η επιστολή (προς δημοσιοποίηση) παρακάτω:

Προς τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Κουμπιά και τα μέλη ΔΕΠ της γενικής συνέλευσης του τμήματος.

Ύστερα από τρεις μήνες αδράνειας, το υπουργείο και τα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων πετάνε το «μπαλάκι» μεταξύ τους όσον αφορά την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εξεταστικής. Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης επιδεικνύουν τη μέγιστη ανευθυνότητα, αφήνοντας εμάς τους/τις φοιτητές/ριες ξεκρέμαστους για το πώς και τι θα γίνει με την εξεταστική.

Και στην προκειμένη, στο τμήμα μας, όπου έγινε η γενική του συνέλευση στις 26/05, μάθαμε απλά την ημερομηνία έναρξης και λήξης της εξεταστικής, η οποία ξεκινάει στις 9/06 με προτεραιότητα στους επί πτυχίω και για μαθήματα κατευθύνσεων με χαμηλό αριθμό φοιτητών. Ωστόσο τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

1) το πρόγραμμα της εξεταστικής,

2) ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων – δεν γίνεται ο κάθε καθηγητής να προτείνει διαφορετικούς τρόπους εξέτασης χωρίς να υπάρχει κάτι ενιαίο,

3) τι θα γίνει με την ύλη, δεδομένου ότι σε πολλά μαθήματα δεν έχει ολοκληρωθεί η ύλη και είναι αδύνατο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Ιούνη, και δεν έχουν παραδοθεί όλα τα συγγράμματα στους φοιτητές, με τελική ημερομηνία παράδοσης τις 15 Ιούνη,

4) τι θα γίνει με τον απρόοπτο προγραμματισμό των εργαστηρίων δια ζώσης ενόσω πολλοί από εμάς είμαστε εκτός Πάτρας.

5) εξίσου, να πούμε ότι οι φοιτητές/ριες προτείναμε τις απαλλακτικές εργασίες/ project ανοικτής προθεσμίας ως τρόπο εξέτασης. Γιατί το τμήμα επιλέγει να το αγνοήσει ως τρόπο εξέτασης;

6) και τι θα γίνει με τα εργαστήρια που θα γίνονται ταυτόχρονα με την εξεταστική; Πέραν του ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται η επί πτυχίω σε περίπου δέκα μέρες από σήμερα χωρίς να έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξεταστικής, πολλοί φοιτητές, και επί πτυχίω, θα χρειάζεται να γράφουν μαθήματα, να παρακολουθούν και να κάνουν και τα εργαστήρια τουςταυτόχρονα.

Οι περαιτέρω επιτροπές συμβουλευτικού ρόλου παρατείνουν απλά την αδράνεια και υπενθυμίζουμε ότι είναι τέλη Μάη, και ο κάθε διδάσκων μπορεί να κάνει αυθαίρετα ό,τι θέλει με το μάθημα του, και αρκετές φορές εις βάρος μας. Ζητάμε να γίνει άμεσα τμήμα, για να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα μας, για να γνωρίζουμε πως θα ορίσουμε τα προγράμματα μας. Δεν δεχόμαστε άλλη αναμονή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών