Οδηγοί άσκησης στο σπίτι από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών

«Οδηγοί άσκησης στο σπίτι από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Πατρών» - Ασύγχρονη εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το τελευταίο διάστημα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πανδημία, θεωρείται δεδομένη η αλλαγή στάσης στους διάφορους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και στόχους που έχει σχεδιάσει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας μας γενικότερα.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών, την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, και μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης, ήδη επιμελούνται σε εβδομαδιαία βάση, προτάσεις προγραμμάτων άσκησης, για τη συντήρηση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας του φοιτητικού πληθυσμού και της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα.


Πρόκειται για απλά και εύκολα προγράμματα προπόνησης, προσαρμοσμένα στο διάστημα που όλοι μας και όλες μας «Μένουμε σπίτι», με σύγχρονο πρακτικό περιεχόμενο, αλλά και θεωρητικό πλαίσιο.

Τα μαθήματα, έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στους φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά απευθύνονται ταυτόχρονα και στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Έως τώρα έχουν αναρτηθεί στο eclass του Πανεπιστημίου Πατρών τα παρακάτω μαθήματα:

  • Άσκηση και νοητική προπόνηση στη Φυσική Αγωγή,
  • Δεκάλογος συμβουλών και ασκήσεις στο σπίτι,
  • Προθέρμανση,
  • Συντήρηση φυσικής κατάστασης,
  • Σωματική άσκηση, φυσική κατάσταση και υγεία.

Μια ηλεκτρονική επίσκεψη στον σχετικό ιστότοπο, είναι ουσιαστικά και ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά και μια περιοδική φυσική διέξοδος από τις δύσκολες αλλά απαραίτητες προσωρινές συνθήκες της καραντίνας.

«Μένουμε σπίτι» λοιπόν, και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας! 

-«Τι λέτε Γυμναζόμαστε;» 

-«Μέσα!»   

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr