Σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών – Το πρόγραμμα δράσης αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών ζητώντας την επιστροφή των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τέρμα πια στην κοροϊδία Απαιτούμε άμεση επιστροφή όλων των διαθεσίμων Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού συζήτησε αναλυτικά τις εξελίξεις στο ζήτημα των διαθεσίμων, καθώς και τα καινούργια «χτυπήματα» που έχει ετοιμάσει η κυβερνητική πολιτική (μείωση μισθών, έλεγχος μετατροπής συμβάσεων κ.λ.π..)

Εκτίμησε ότι όλους αυτούς τους 13 μήνες που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα, είμαστε σε συνθήκες ομηρίας, έχουμε ακούσει ψέματα και ο μόνος δρόμος για να μην γίνουν απολύσεις είναι ο αγώνας μας ενάντια στην κυβέρνηση. Κανένας αγώνας και καμία μορφή πάλης δεν πάει χαμένη. Με τις απεργίες κυρίως του περσινού τριμήνου, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις πορείες, τις καταλήψεις και τις “σκηνές”, αποκαλύψαμε την κυβερνητική πολιτική και αποκρούσαμε την επίθεση της κυβέρνησης, ματαιώνοντας τα μέχρι σήμερα σχέδιά τους για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων από τα Πανεπιστήμια.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων για την ερχόμενη βδομάδα και καλεί να συμμετέχουν σ’ αυτές κάθε συνάδελφος, καθώς και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα:

Δευτέρα 10.11.2014: Στάση εργασίας 10:00- 13:00 και συγκέντρωση στο Α κτήριο

Τρίτη 11.11.2014: Στάση εργασίας 10:00- 13:00 και συγκέντρωση στο Α κτήριο

Τετάρτη 12.11.2014: Γενική Συνέλευση στις 9:30 το πρωί με θέμα την διοργάνωση των παραπέρα κινητοποιήσεων. Την ίδια μέρα διοργανώνουμε σύσκεψη φορέων της Πάτρας στην οποία συμμετέχει και η Πρυτανική αρχή και καλούμε σε αυτήν το Δήμο Πατρών, την Περιφέρεια, Νομαρχιακό παράρτημα ΑΔΕΔΥ, Συλλόγους και Σωματεία Εργαζομένων της Πόλης, τους Συλλόγους Εργαζομένων του Πανεπιστημίου, φοιτητικούς συλλόγους. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Α κτηρίου στις 12:00 μ.

Πέμπτη13.11.2014: Θα διεξαχθούν οι εκλογές για εκπρόσωπο του διοικητικού προσωπικού στην Σύγκλητο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Παρασκευή 14.11.2014: Εκδήλωση του Συλλόγου μας αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με στάση εργασίας 9 – 12 Η εκδήλωση θα γίνει στην είσοδο του Α κτηρίου.

Σάββατο και Κυριακή 15-16.11.2014: ο Σύλλογος θα παραβρεθεί με τραπεζάκι και υλικό ενημέρωσης της πατραϊκής κοινωνίας, στο Παράρτημα εν όψει των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr