Φοιτητική Ενημέρωση: Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Στις 5 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την οποία περατώθηκε η συζήτηση του συνόλου των θεμάτων αρμοδιότητάς του, τα οποία αφορούν στο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκαν μετατάξεις μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, καθώς και αναγνώριση συνάφειας Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, αναβαθμίζοντας ελπιδοφόρα τον χάρτη των υπηρεσιών.

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6 Νοεμβρίου 2014 τακτική συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικά ακαδημαϊκά και θεσμικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών, η Σύγκλητος αποφάσισε τις διαδικασίες που αφορούν στις αμοιβαίες μεταφορές θέσεων επιτυχόντων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και στην πρόσληψη πανεπιστημιακών υποτρόφων στα Τμήματα του Ιδρύματος, ενώ αποφάσισε να προτείνει στο ΥΠΑΙΘ τη νομοθετική μεταβατική ρύθμιση για τις εξεταστικές περιόδους του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης των επί πτυχίω φοιτητών, ώστε οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για  την απονομή του  τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην  εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2015 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κατά τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου προσκλήθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου να λάβουν ενεργό μέρος και να συμμετάσχουν με χαιρετισμό, με κεντρικό άξονα ομιλίας: «1974-2014: 40 χρόνια από την πτώση της Δικτατορίας». Δυστυχώς, τα ΔΣ των συλλόγων δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρυτανικής Αρχής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης αυτής της, κατ’ εξοχήν, φοιτητικής επετείου. 

Κατά τον εορτασμό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 το μεσημέρι (ώρα 12.00 μ.) στην Αίθουσα Τελετών θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Βεργίδης, Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, ο  οποίος συμμετείχε στην κατάληψη της Πάτρας τον Νοέμβριο 1973, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο και απόδοση κειμένων με την επιμέλεια της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών (ΘΟΕΠΠ). 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/11 αποφάσισε κινητοποιήσεις, διότι παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της διαθεσιμότητας, με σοβαρές συνέπειες για τους ιδίους και το Πανεπιστήμιο. 

Επίσης, αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου του Διοικητικού Προσωπικού στη Σύγκλητο, σύμφωνα με τις διατάξεις του  ν. 4009/2011. 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Γυμναστήριο του Πανεπιστήμιο μας, στα αθλήματα της Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σκάκι, όπου συμμετείχαν πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδειξε και πάλι τη δυναμική του παρουσία: κατέκτησε την 1η θέση στην Πετοσφαίριση Φοιτητών και Φοιτητριών, τη 2η θέση στο Ποδόσφαιρο, την 3η θέση στην Καλαθοσφαίριση στις Φοιτήτριες, στην επιτραπέζια αντισφαίριση την 3η θέση ατομικό, την 6η θέση ομαδικό στο σκάκι. Οι Πρυτανικές αρχές, εκπροσωπούμενες από τον Αναπληρωτή της Πρυτάνεως καθηγητή κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, τόνισαν την προσφορά του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου μέσα από ανάλογες διοργανώσεις. 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣTHΜΙΟΥ @UP

Το περιοδικό του Πανεπιστημίου Πατρών @UP ξεκίνησε δυναμικά και διαρκώς βελτιούμενο τη δεύτερη περίοδό του. Όλα τα νέα και ο παλμός της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτυπώνονται σε μηνιαία βάση, χάρη στις προσπάθειες του καθηγητή και τ. Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Ν. Αβούρη και της πολυπληθούς ομάδας εθελοντών, που συντονίζει ο ίδιος με απόλυτη επιτυχία. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (βιβλιοπωλεία, φοιτητικά στέκια, καφέ) αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/4858. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr