Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών: "Μειοψηφία φοιτητών μου επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά"

Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών: "Μειοψηφία φοιτητών μου επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά"

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου προς τα Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με αφορμή το περιστατικό προπηλακισμού:

"Γνωρίζετε ότι, στο πλαίσιο ελέγχου της μετάδοσης του Covid 19 στη χώρα μας υπεγράφη η με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/21-03-2020 ΚΥΑ (Β΄ 956) με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ... για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020», βάσει της οποίας απαιτείται εκκένωση των εστιών για λόγους πρόληψης, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν σε όλη τη χώρα. Συγχρόνως υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες ομάδες (π.χ. αλλοδαποί φοιτητές), οι οποίοι διαμένουν στην εστία και δεν μπορούν να φύγουν, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο.


Το πρωί σήμερα, ήρθε φοιτήτρια που διαμένει στην εστία, ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών, στην οποία εξήγησα λεπτομερώς το σοβαρό πρόβλημα που εγκυμονεί για λόγους υγείας η συνάθροιση των φοιτητών στην εστία και ότι οι αποφάσεις των Υπουργείων λαμβάνονται ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις για το καλό όλων μας.

Παρ' όλα αυτά, ομάδα 20-25 ατόμων, που παραμένει κατά παράβαση των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας, όταν με είδαν να εξέρχομαι προκειμένου να μεταβώ στο Νοσοκομείο, μου επιτέθηκαν λεκτικά και ένας εκ των φοιτητών (ο οποίος δυστυχώς δεν αναφέρει το όνομά του) σωματικά, εμποδίζοντάς με να μπω στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Εν συνεχεία, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους.

Λυπάμαι ιδιαιτέρως, διότι υπάρχει μία ελάχιστη μειοψηφία φοιτητών του Πανεπιστημίου (νέοι άνθρωποι), που δεν αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας και επιμένουν να συναθροίζονται σε ένα χώρο που είναι δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ οι συστάσεις του ΕΟΔΥ και οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι άλλες.Δεν συμμερίζονται ότι δίπλα μας είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς Covid 19 στην περιοχή μας και η μη αυστηρή τήρηση των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευσή του."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr