Αποχωρούν οι φοιτητές της Πάτρας μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Πατρών και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό

Αποχωρούν οι φοιτητές της Πάτρας μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Πατρών και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό

Το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Πατρών μετά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οδήγησε πολλούς φοιτητές στο να πάρουν την απόφαση να φύγουν από την αχαϊκή πρωτεύουσα και να επιστρέψουν μέχρι νεοτέρας, στις πόλεις από τις οποίες κατάγονται. 

Έτσι, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας η κίνηση στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και κατά διαστήματα υπάρχουν "ουρές" στο γκισέ των αναχωρήσεων, ενώ στους δρόμους δεν είναι λίγοι οι νεαροί και οι νεαρές που κυκλοφορούν με τις βαλίτσες στα χέρια, έτοιμοι για να φύγουν από την πόλη. 


Η πόλη έτσι μένει άδεια από τους φοιτητές, με τους περισσότερους να επιλέγουν να πάνε κοντά στις οικογένειες τους, παρά να μείνουν σε μία περιοχή που μέχρι ώρας τουλάχιστον αποτελεί το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της εκδρομής που έγινε στο Ισραήλ, με συμμετέχοντες άτομα που προέρχονταν βασικά από την Ηλεία.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι κλειστό όλες αυτές τις ημέρες. Το "φευγιό" των φοιτητών από την πόλη που σπουδάζουν θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για την τοπική οικονομία της αχαϊκής πρωτεύουσας και ήδη αυτό φάνηκε από το βράδυ του Σαββάτο όπου παρατηρήθηκε μία σημαντική πτώση στην κίνηση, όχι μόνο στα καταστήματα εστίασης και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και στους δρόμους. 

Οι δρόμοι από τις 10 και μετά το βράδυ, ήταν σχεδόν άδειοι αναφέρει το patrasevents. Κι ήταν βράδυ Σαββάτου. Πάντως, οι φοιτητές θα επιστρέψουν όταν το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του, χωρίς όμως να μπορεί να πει πλέον κάποιος με σιγουριά πότε θα γίνει αυτό. Για την ώρα οι μόνοι φοιτητές που δεν έχουν φύγει από την Πάτρα είναι οι Κύπριοι και αυτοί λόγω απόστασης. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr