Κλειστό για δύο εβδομάδες θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Κλειστό για δύο εβδομάδες θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων επίσης παρατείνονται για διάστημα δύο εβδομάδων τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, δηλαδή θα παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια, σχολεία, ΙΕΚ, Κολλέγια, θέατρα και αναβάλλονται εκδηλώσεις.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόνδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος για τον κορωνοϊό.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Αναστέλλονται ακόμη όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Σχετικά με τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση από μη γνωστή πηγή.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε ο 66χρονος που νοσηλεύεται από χθες με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ενώ τα υπόλοιπα άτομα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα.

Από τον Δήμο Πατρέων, ανακοινώνεται ότι για δύο ακόμη εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ του Δήμου, οι Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη , τα τμήματα του Εικαστικού, οι Θεατρικές παραστάσεις και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη μετά την νέα σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείαςμ καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ανακοινώνει ότι, μετά από επαναξιολόγηση της κατάστασης από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε από την πολιτεία η παράταση για δύο εβδομάδες των εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Συνεπώς, αναστέλλεται από 6 έως 20 Μαρτίου η λειτουργία όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, ενώ αναστέλλονται και πάσης φύσεως μαζικές συναθροίσεις (θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), καθώς και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγιαλείας.

Εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, καλούνται οι πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με ψυχραιμία και προσοχή.

Αναστολή Εργαστηρίων και Εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας παρατείνονται για επιπλέον δύο εβδομάδες τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας ανακοινώνει την αναστολή των δράσεων της, όπως τα εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια χειροτεχνίας και τα Χορωδιακά Σύνολα, επίσης ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων» θα παραμείνει και αυτός κλειστός, μέχρι νεοτέρας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών