Κινητοποίηση Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Πατρών για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ

Κινητοποίηση Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Πατρών για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ

Στις 26/02 οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φιλοσοφίας και ΣΤΕΦ της Πάτρας, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης όπως αναφέρουν "απέναντι στην εκ νέου καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις 25/02".

Οι φοιτητές με πανό και συνθήματα "διεκδικούν ζωή και σπουδές με σύγχρονα δικαιώματα".

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Συγκεκριμένα στις αποφάσεις τους αναφέρουν:

“Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της "Ασφάλειας" στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Καταδικάζουμε την εισβολή δυνάμεων καταστολής στο κτίριο του Ιδρύματος την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές.

Είναι γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στην ένταση της καταστολής και στα πλαίσια της καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες, να ενισχύσει το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Πραγματική αντίδραση και απάντηση στην ένταση της καταστολής της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το δυνάμωμα του αγώνα μας, των μαζικών διεργασιών μας των φοιτητικών μας συλλόγων και όχι ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων μας.

Απέναντι στην καταστολή απαντάμε με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.”

Τέλος, οι Σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για τα ζητήματα του ασύλου και της καταστολής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών