Πανεπιστήμιο Πατρών: Το πρόγραμμα ορκωμοσίας φοιτητών - Πόσοι παίρνουν πτυχίο ανά Τμήμα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το πρόγραμμα ορκωμοσίας φοιτητών - Πόσοι παίρνουν πτυχίο ανά Τμήμα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών το «Πρόγραμμα τελετών ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών - Απρίλιος 2020» (Εξεταστική Περίοδος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου).

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Τελετών Ορκωμοσίας των προπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, της εξεταστικής περιόδου του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2020.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Το πρόγραμμα Ορκωμοσίας και ο αριθμός συμμετεχόντων ανά Τμήμα:

  • Το πτυχίο ή το δίπλωμα απονέμεται σε δημόσια τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων/διπλωμάτων.
  • Ο χώρος διεξαγωγής των τελετών είναι το Αμφιθέατρο ΑΑ’ του Κτιρίου Διοίκησης – Πρυτανείας (εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά).
  • Ο διαχωρισμός των ομάδων που συμμετέχουν στις τελετές ορκωμοσίας είναι αλφαβητικός και γίνεται με ευθύνη των Γραμματειών των Τμημάτων.
  • Οι υπό ορκωμοσία απόφοιτοι συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής, προκειμένου να περιενδυθούν την τήβεννο, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Μετά το πέρας της τελετής, επιστρέφουν υποχρεωτικά & ενυπογράφως την τήβεννο.
  • Κατά την τελετή ορκωμοσίας καλούνται με αλφαβητική σειρά οι πτυχιούχοι –διπλωματούχοι κάθε Τμήματος. Μεταξύ αυτών, ο/η πτυχιούχος-διπλωματούχος που επέτυχε τον μεγαλύτερο βαθμό, αναγιγνώσκει τον όρκο ή τη διαβεβαίωση αντίστοιχα. Το κείμενο του όρκου χορηγείται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Όσοι εκ των αποφοίτων δεν επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο επιτρέπεται η επίκληση της τιμής και της συνειδήσεώς των.
  • Επειδή η τελετή ορκωμοσίας αποτελεί μια σημαντική στιγμή τόσο για τους αποφοίτους όσο και για τις οικογένειές τους, μεριμνάται ώστε να πραγματοποιηθεί σε ατμόσφαιρα πολιτισμού και ευπρέπειας, όπως αρμόζει σε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Ως εκ τούτου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ εντός της Αίθουσας διεξαγωγής των τελετών, καθώς και Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΤΙ (ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ, ΚΟΜΦΕΤΙ, ΚΟΡΝΕΣ κλπ.) τόσο εντός της Αίθουσας διεξαγωγής των τελετών και των κοινόχρηστων χώρων του Κτιρίου Διοίκησης - Πρυτανείας, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
  • Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ 2016/679, σας ενημερώνουμε ότι, οι τελετές ορκωμοσίας πτυχιούχων – διπλωματούχων του Πανεπιστημίου Πατρών, βιντεοσκοπούνται, ενώ κατά τη διάρκεια των τελετών λαμβάνονται φωτογραφίες των ορκιζομένων και των παρευρισκομένων επισκεπτών. Η φωτογράφιση & βιντεοσκόπηση είναι προαιρετική, πραγματοποιείται από επαγγελματίες φωτογράφους και δεν αποτελεί έσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών