Ενημέρωση του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τον κοροναϊό

Ενημέρωση του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τον κοροναϊό

Πανεπιστήμιο Πατρών: ΘΕΜΑ: Νέος κοροναϊός Covid 19 – Αναστολή Εκπαιδευτικών Εκδρομών – Ενημερωτικό Υλικό & Εξειδικευμένες Οδηγίες Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Α. Ενόψει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του Κορoνaϊού στην Ιταλία και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, διαβιβάστηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Β. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ανασταλούν τυχόν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετακινήσεις ERASMUS κλπ., προς όλη την Ιταλία από σήμερα, 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών.

Γ. Επίσης παρακαλούμε να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του Κορoνaϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι. Ακολουθούν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) - Νέος κοροναϊός Covid 19
Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, που μπορείτε να βρείτε στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.  

Η Πρύτανις
Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr