Αντιδράσεις σχετικά με το θέμα της στέγασης των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Αντιδράσεις ως προς την στέγαση των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Εξέταση της ένστασης που “μπλοκάρει” την διαδικασία για την στέγαση φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στην πόλη του Μεσολογγίου, ζητά με επιστολή του ο τοπικός Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος.

Στην επιστολή που έχει ως παραλήπτρια την υπουργό Παιδείας, κατατίθεται και το αίτημα αύξησης του αριθμού των διαθέσιμων κλινών για τους φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Η επιστολή του Ε.Σ. Μεσολογγίου:

“Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα ήθελε να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του σε ένα θέμα, που αφορά την τοπική εμπορική κοινωνία, αλλά και την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το τελευταίο διάστημα, νέοι εισακτέοι φοιτητές στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Μεσολόγγι, προερχόμενοι από ευπαθείς οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δυσκολεύονται ως προς το χώρο στέγασής τους για την παρακολούθηση των σπουδών τους.

Συγκεκριμένα, στις 29 Οκτωβρίου 2019 προκηρύχτηκε διαγωνισμός για τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείου/ων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων, ο οποίος θα κάλυπτε τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών στις πόλεις: Αγρίνιο, Αίγιο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι και Πύργο. Σύμφωνα με τον συνολικό προϋπολογισμό του Διαγωνισμού (Αρ. Διακήρυξης 25/19 Ανοικτής Ηλεκτρονικής Διαδικασίας Σύναψης Σύμβασης Άνω των Ορίων) για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου προκηρύχτηκαν 90 κλίνες, (Τμήμα 4ο: Μίσθωση 90 κλινών στο Μεσολόγγι. Προϋπολογισμός: 159.975,00 € χωρίς Φ.Π.Α. και 180.771,75 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 13%.).

Ωστόσο, έχει υποβληθεί ένσταση από έναν από τους ενδιαφερομένους, με αποτέλεσμα οι φοιτητές, που είτε αδέρφια τους φοιτούν σε άλλη πόλη ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, είτε προέρχονται από διαζευγμένους γονείς ή έχουν οι ίδιοι προβλήματα υγείας, να καθυστερούν να εγκατασταθούν στην πόλη μας, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και οδεύουμε προς την λήξη του. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την ολοένα και περισσότερο ερήμωση του Πανεπιστημίου, προσλαμβάνοντας ηθικές, αλλά και οικονομικές διαστάσεις, δημιουργώντας έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια.

Δεδομένου ότι σε τουλάχιστον τρεις πόλεις (Πύργο, Αμαλιάδα, Αίγιο) δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα μπορούσε να προβλεφθεί η εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού κλινών στο Μεσολόγγι.

Συνοψίζοντας, αιτούμαστε πρωτίστως την συντόμευση της γραφειοκρατικής διαδικασίας ως προς την εξέταση της ένστασης, η οποία ευνοήτως σας γίνεται αντιληπτό πως λειτουργεί σε βάρος των επιχειρήσεων, των συναδέλφων μας, αλλά και της κοινωνίας που ζούμε, αλλά και την αύξηση του αριθμού διαθέσιμων κλινών για τους φοιτητές του Μεσολογγίου για τους προαναφερθέντες λόγους.

Παρακαλούμε, όπως ανταποκριθείτε και παρέμβετε άμεσα στο καίριο αυτό ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου, αλλά και τις οικογένειες των φοιτητών.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις, αναμένοντας σύντομα τις δικές σας ενέργειες”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών