Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη ζητούν οι φοιτητές Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προσπάθειες από μέρους των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας να κινηθούν μέσω εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας ώστε να καταλύσουν την κατάληψη που πραγματοποιείται στον χώρο του ΔΠΠΝΤ, έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους οι φοιτητές του Φοιτητικού Συλλόγου Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν επιρρίπτουμε καμία ευθύνη στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας» τονίζουν στην επιστολή τους προς τους φοιτητές του νέου τμήματος ενώ κάνουν λόγο για “υποκινητή” που κρύβεται πίσω από αυτή την εξέλιξη.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Με επιστολή που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα» την προηγούμενη εβδομάδα οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ζητούσαν να σταματήσει η κατάληψη καθώς κινδυνεύει το εξάμηνο τους από την συνεχή κατάληψη που πραγματοποιούν οι φοιτητές του τμήματος ΔΠΠΝΤ.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών του Φοιτητικού Συλλόγου Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών προς τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας:

Με ιδιαίτερη θλίψη, στις 13/1/19 ενημερωθήκαμε από το σύνολο των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που παρευρέθηκαν στο κτίριο της σχολής προσπαθώντας να εισέλθουν, ότι γίνονται προσπάθειες από μέρους τους να κινηθούν μέσω εισαγγελέα και αστυνομίας ώστε να καταλύσουν την κατάληψη που πραγματοποιούμε.

Ο κ. Διγαλάκης σε επερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου στην βουλή την ίδια ημέρα, παραδέχθηκε ότι το τμήμα καταργήθηκε αυθαίρετα χωρίς καμία αιτιολόγηση, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την κίνηση των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, να προβούν σε κατάληψη με σκοπό την επανίδρυσή του τμήματός τους. Επίσης,παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο το τμήμα μπορεί να επανιδρυθεί, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα και τη λήξη της κατάληψης και αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική λύση του προβλήματός των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Δεν επιρρίπτουμε καμία ευθύνη στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, από τη μια λόγω ηλικίας και έλλειψης παραστάσεων και από την άλλη, καθώς μας παραδέχθηκαν ότι υπάρχει υποκινητής σε αυτή τους την προσπάθεια. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο οποίος φαίνεται να ευθύνεται για την κατάργηση του τμήματός μας (χωρίς να είναι ο μοναδικός). Και οι πέτρες στο κτίριο γνωρίζουν ποιος είναι υπέρ στο να χαθεί το τρέχων εξάμηνο. Συνεπώς, καλούμε τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας να φερθούν έξυπνα και να προσέχουν που προσάπτονται.

Ενημερώνουμε όλους ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υφυπουργού, μας έχουν συσπειρώσει ακόμη περισσότερο οπότε θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η κατάληψη δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν δικαιωθούμε στον αγώνα μας και κανείς απολύτως δεν μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειές μας.

Όσον αφορά τον υποκινητή, καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι εάν πειραχτεί έστω και μια τρίχα των συναδέλφων μας, θα θεωρηθεί υπεύθυνος καθώς υπάρχουν αποδείξεις της δράσης του και θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Τέλος, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι έρχονται χειρότερες ημέρες για τον ίδιο.

Φοιτητικός Σύλλογος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών

Κινδυνεύει το εξάμηνο των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών