Φοιτητές πρώην ΔΠΠΝΤ: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανιδρυθεί το Τμήμα μας

Φοιτητές πρώην ΔΠΠΝΤ: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανιδρυθεί το Τμήμα μας

Το Συντονιστικό κατάληψης του πρώην Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, Αγρίνιο:

"Την Τρίτη 17/12/19 έγινε ένα πρωτοφανές γεγονός στο τμήμα μας. Εν μέσω κατάληψης ο Πρόεδρος του τμήματος αποφάσισε να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου εκτός έδρας του Αγρινίου, το οποίο είναι η φυσική έδρα του τμήματος μας. Εμείς σαν Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) δεν γινόταν να αφήσουμε έτσι αυτή την κατάσταση, διότι δεν θεωρούμε ηθικό να γίνονται Γ.Σ. εν μέσω κατάληψης και να μην είναι πρώτο και κύριο θέμα ο δίκαιος αγώνας των φοιτητών.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Αποφασίσαμε να παρέμβουμε στην Γ.Σ., ώστε το μόνο ζήτημα το οποίο θα συζητιόταν να ήταν ο δίκαιος αγώνας μας και η επανίδρυση του τμήματος μας. Προς μεγάλη μας έκπληξη δεν υπήρχε καν απαρτία και έτσι η Γ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε, άλλωστε και να υπήρχε απαρτία δεν θα αφήναμε την Γ.Σ. να πραγματοποιήθει. Να τονίσουμε οτι απο τα 17 μέλη ΔΕΠ μόνο 2 καθηγητές ήταν παρόντες. Κάτι τέτοιο δείχνει οτι η πλειοψηφία των καθηγητών μας στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας και έχουν γνώση της κατάστασης του τμήματος μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει οτι σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία κατά την γνώμη μας προσβάλλει τον αγώνα μας θα είμαστε παρόντες και θα πράττουμε αναλόγως. Τονίζουμε οτι κάθε μας κίνηση είναι απολύτως λογική, καθώς είμαστε γεμάτοι οργή.

Τονίζουμε οτι είμαστε το μοναδικό κατηργημένο ΑΕΙ της χώρας με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ. Έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές μας και τα λεφτά των οικογενειών μας και δεν τους αγγίζει κανείς.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) να επανιδρυθεί."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών