Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα νέα της εβδομάδας (09-13 Δεκεμβρίου 2019)

Τα νέα της εβδομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών (09-13 Δεκεμβρίου 2019)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ: Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε φοιτητή.

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan–Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Σπήλιος Φασόης,  ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Καθηγητή Νικόλαο Ανυφαντή και η περιένδυσή του από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή  Παναγιώτη Παπαλάμπρου με θέμα: «Επιστήμη Σχεδιασμού: Αρχές και Εφαρμογή».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.30 οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού, ΕΤΕΠ και & Συμβασιούχων με τη συνδρομή και της Πρυτανείας θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς και ευχές για τις γιορτές από τους εκπροσώπους των Συλλόγων. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με την καρδιά τους συμμετέχοντας στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη χορωδία Cantelena, χορό και παράσταση Καραγκιόζη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μπουφέ και μοίρασμα δώρων στα παιδιά, ενώ οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο

 • Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί τριήμερο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με θέμα: «Ρωμαϊκή πλαστική στην Ελλάδα: Νέα ευρήματα και νέες έρευνες». Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αναζητήσετε: εδώ
 • 17ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία»

Το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα του Π.Γ.Ν. Πατρών και τον τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, διοργανώνει το 17ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Εξελίξεις στην Ογκολογία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ 

 • 6η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.), και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ.), συνδιοργανώνουν την 6η Επιστημονική Αθλητική Διημερίδα με θέμα «Πετοσφαίριση & Αναπτυξιακές Ηλικίες. Τεχνολογία Σύγχρονης Προπόνησης, Οδηγός Σωματικής Ανάπτυξης και πρόληψης τραυματισμών», που θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι εισηγητές θα αναπτύξουν σύγχρονα προπονητικά και παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν στην Πετοσφαίριση.  Η είσοδος στην Διημερίδα είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας εδώ. 

 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Αγωγή Υγείας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Αγωγή Υγείας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Εμβολιασμοί: ασπίδα προστασίας για όλους» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 9.30 έως 14.00 και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος της ημερίδας είναι να αντιμετωπιστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση παρουσιάζοντας τα νέα ερευνητικά δεδομένα και να προληφθούν κρούσματα ασθενειών μέσω του εμβολιασμού. Την Ημερίδα συνδράμουν το Γ.Ν. Παίδων Πάτρας «Καραμανδάνειο», το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Κ.Υ Βορείου Τομέα & Γ.Ν «Άγιος Ανδρέας», το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης Πατρών, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε) & το 3ο Περιφερειακό Τμήμα ΕΝΕ. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • PlantUP: Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Η εθνική ερευνητική υποδομή «PlantUP: Αναβάθμιση Φυτικού Πλούτου» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Πάτρα στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Εκδήλωση περιλαμβάνει: «Γνωριμία με την Εθνική Ερευνητική Υποδομή PlantUP και τις δυνατότητες συνεισφοράς της στην προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας, με έμφαση στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τις καλλιεργούμενες παραδοσιακές ποικιλίες». Το PlantUP αποτελεί μια υποδομή αριστείας εθνικής εμβέλειας που βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και επικεντρώνεται στη συστηματική καταγραφή, διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας.

 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Οικονομική & Ανάλυση Δεδομένων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία της ελληνικής οικονομίας: προκλήσεις και προοπτικές» την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (Ι-4). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Δημήτριος Μαλλιαρόπουλος, Καθηγητής του  Πανεπιστημίου Πειραιώς, Επικεφαλής Οικονομολόγος και Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. 

 • ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ

Την Παρασκευή 13.12.2019 και ώρα 17.00-19.00 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες ομιλίες από καθηγητές του Hubei University της Κίνας.

  • The Technological Management of Water and Wastewater in Ancient Greece, Prof. I. K. Kalavrouziotis, Hellenic Open University and Visiting Professor of Hubei University, China
  • Coping the Urban Flood Risk and Wastewater by Effective Water System Construction: The Ancient lessons from China for Present Age, Prof. Xiao Yun. Zheng
  • The Current Situation of Rural Wastewater management Surrounding the major Cities:with Case of Wuhan City, China, Prof. Liu Mingda
  • The transformation of Cultural Environment of Pengcheng River, Hubei of China, Dr. Ding Dan

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρυσή Καραπαναγιώτη.   

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FORM & FORCE-International Exhibition of Innovative Structures 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στην Έκθεση FORM & FORCE  International Exhibition of Innovative Structures με καινοτόμο χωρο-κατασκευή (pavilion) με τον τίτλο:  Enneper Tensegrity Pavilion, που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στο Εκθεσιακό χώρο Crown Plaza - Fira Center, στο κέντρο της Bαρκελώνης  (central Montjuïc district).   

Η έκθεση FORM & FORCE  διοργανώθηκε από τo IASS (International Association for Shell and Spatial Structures)   σε συνεργασία με τo Structural Membranes Association, και με αφορμή τον εορτασμό της 60ης επετείου του IASS.   Είναι η δεύτερη κατά σειρά  διεθνής έκθεση για Innovative Structures, που ακολούθησε  την  έκθεση  FUTURE VISIONS    (Muziekgebouw, Amsterdam, 2015), με πολύ μεγάλη διεθνή συμμετοχή.   

Tο  Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε και στις δύο εκθέσεις  με  προτάσεις  καινοτόμων  χωρο-κατασκευών που  είχαν υποβληθεί από την κα. Αικατερίνη Λιάπη, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, και μετά την επιλογή τους, υλοποιήθηκαν  από φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο  ερευνητικών εργαστηρίων.  Στην έκθεση  FUTURE VISIONS (Amsterdam, 2015)   το Πανεπιστήμιο Πατριών συμμετείχε με το  "Ιnteractive Tensegrity Pavilion", και στην έκθεση FORM & FORCE (Barcelona, 2019) με το  "Enneper Tensegrity Pavilion".

Στις δύο αυτές εκθέσεις  παρoυσιάστηκαν,  μετά από επιλογή,  καινοτόμες χωρο-κατασκευές από  τα παρακάτω κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα: University of Tokyo, Tsinghua University του Πεκίνου, Singapore University of Technology and Design, MIT, University of Illinois at Urbana-Champaign, Georgia Institute of Technology, RMIT University, Royal Danish Academy of Fine Arts, EPFL- École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Graz University of Technology, Cambridge University, University College London, ETH Zürich, Aalborg University, K U Leuven, Technische Universität München, Universität Kassel,  Università di Bologna, Technical University Eindhoven,  ETSAB  Polytechnic University of Catalonia,  καθώς και από σημαντικά διεθνή μελετητικά γραφεία  όπως  Arup, Schlaich Bergermann Partner, Eckersley O'Callaghan και AAU Anastas.     

H επιλογή των χωρο-κατασκευών (pavilions) που παρουσιάστηκαν στην έκθεση FORM & FORCE έγινε από διεθνείς προσωπικότητες στο architectural και structural innovation μεταξύ των οποίων οι Chris J. K. Williams, Marc Burry, και Sigrid Adriaenssens.

Η συμμετοχή στην έκθεση FORM & FORCE  βασίστηκε σε  ακαδημαϊκή έρευνα της κ. Λιάπη  και της ερευνητικής της ομάδας σε χωρο-δομές tensegrity. Η μορφή της κατασκευής, γεωμετρίας  enneper, είναι αποτέλεσμα αλγοριθμικού σχεδιασμού και  προέκυψε  από τη γεωμετρική επίλυση χωρο-δομών tensegrity ελάχιστης επιφάνειας που μελετήθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ από τη διδακτορική φοιτήτρια Α. Παπαντωνίου. Η εφαρμογή καινοτόμου τεχνολογίας  [U.S. Patent No 6,901,714 "Tensegrity Unit, Structure and Method for Construction,"  K. A. Liapi] επέτρεψε τη συναρμολόγηση της κατασκευής από πτυσσόμενες δoμικές μονάδες, τη μεταφορά της σε συνεπτυγμένη μορφή και την ταχεία ανάπτυξή της. Στην υλοποίηση της χωρο-κατασκευής συμμετείχαν  οι παρακάτω φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μέλη της ερευνητικής ομάδας Future Structures Studio: Ανδρεάνα  Παπαντωνίου  και Χρυσόστομος Νούσιας στην επεξεργασία του αλγορίθμου,  και οι Μαριαλένα Ζαχαροπούλου, Ορέστης Παυλίδης, Νίκος Κουρής, Παναγιώτης Αλμπάνης, Στέλιος-Ραφαήλ Σακελλαρίου, Μαριαλένα Δημογιάννη, Μαριλένα  Πετρογιαννοπούλου, Αναστασία Ιωαννίδη, Στράτος Σακελλαρίου, Κώστας  Μιγδάλης, Eύα Βλαχάκη,  και Τίμος Χατζόπουλος,  στην κατασκευή και συναρμολόγηση της χωρο-κατασκευής στην Πάτρα, και την ανάρτηση της στον εκθεσιακό χώρο Fira Center στη Βαρκελώνη.  Η άψογη συνεργασία, o ενθουσιασμός, η αφοσίωση, και η εντατική και κοπιώδης εργασία  όλων των μελών της ομάδας  είχαν σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση και διεθνή προβολή μιας πρωτοποριακής κατασκευής υψηλής αισθητικής.     

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών, ημερίδα με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία & Επιχειρηματική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα». Στην εκδήλωση, η  οποία είχε την ηθική υποστήριξη (ethical support) του Πανεπιστημίου του Cambridge, Institute for Sustainability Leadership, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΣΕΒ ΠΔΕ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι Οργανισμών και Φορέων με αποδεδειγμένη δράση στην Κυκλική Οικονομία. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την ευρύτερη κοινωνία, η ενημέρωση πολιτών και επιχειρηματιών για τις νέες δυνατότητες επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόταση, για το Πανεπιστήμιο και για την Πολιτιστική Ομάδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού μας UP FM 103.7, έχει γίνει με αφορμή τον διαγωνισμό «Πρόσωπα της Χρονιάς 2019» που διοργανώνεται και φέτος από την Εφημερίδα Πελοπόννησος και το Ινστιτούτο Πρόσωπα, όπου ο UP FM είναι προτεινόμενος ως η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία Πολιτισμός / Τέχνες (υπάρχουν συνολικά 4 υποψήφιες ομάδες). Η σχετική ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη μέχρι της 29 Δεκεμβρίου 2019 στον ιστότοπο και η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ CheerUP ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Εθελοντική Αιμοδοσία Χημικών Μηχανικών

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00-13:00 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία ανοικτή προς όλους στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν πραγματικά εντυπωσιακή (εξετάστηκαν 56 άτομα, έδωσαν αίμα 39). Η ομάδα ευχαριστεί θερμά όλους όσους αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία του τμήματος.

1ο Τουρνουά Σκάκι Χημικών Μηχανικών

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης μας «Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης» με ελεύθερη συμμετοχή και για τους καθηγητές του τμήματος, από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Δόθηκε μια σκακιέρα στο νικητή ως έπαθλο, με χορηγία της καφετέριας «Roque», καθώς και αναμνηστικά μετάλλια στους τρεις πρώτους. 

Το CheerUP προέρχεται από τις λέξεις CHemical enginEER University of Patras και είναι το σήμα κατατεθέν όλων των εθελοντών του τμήματος. Η ομάδα ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2017 και από τότε αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις (κοινωνικές, λειτουργικές, περιβαλλοντικές) σε συνεργασία με τους καθηγητές και τη Γραμματεία της σχολής. Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: Cheer Up, Instagram: chemeng.upatras, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας είναι:

 • 11771, τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας. 
 • Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο:6978188888),επιφυλακής υδραυλικού (τηλέφ.: 6978188886) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων).
 • Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882 (εντός και εκτός νομού Αχαΐας).
 • Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Κ. Καρρά, στο τηλ. 2641074127 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών