Ποια Τμήματα τελούν υπό κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Δείτε αναλυτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών την Τετάρτη, 29/10/14, αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη από τους φοιτητές, ενώ το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ τελεί για τρίτη συνεχή εβδομάδα σε κατάληψη. Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΤ/Υ, καθηγητής Γαβριήλ Γιαννακόπουλος, προχώρησε σε ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος για τις ενδεχόμενες συνέπειες κατάληψης στο τρέχον διδακτικό εξάμηνο και την αντίστοιχη εξεταστική περίοδο. 

Βασικά αιτήματα διεκδίκησης των φοιτητών είναι να μην ισχύσει η απόφαση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων για τις διαγραφές των λεγόμενων «αιωνίων» φοιτητών και παράλληλα να μην ισχύσουν οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Κυρίαρχα ζητήματα – αιτήματα των φοιτητών αποτελούν και το θέμα της στέγασης καθώς και της σίτισης.

Η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου έστειλε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, επιστολή προς τον Αχαιό υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητά να δοθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών της Πάτρας καθώς και στο ζήτημα της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών του Αγρινίου.


Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών υπογραμμίζει ακόμα πως οι καταληψίες φοιτητές «είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr