Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του πρώην ΔΠΠΝΤ - Δεν θέλουν πτυχίο από καταργημένο Τμήμα

Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του πρώην ΔΠΠΝΤ - Δεν θέλουν πτυχίο από καταργημένο Τμήμα

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Kατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του πρώην Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη έως και τη Δευτέρα 25/11 όπου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γ.Σ. για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινήσεων τους.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Οι φοιτητές του πρώην ΔΠΠΝΤ που συνεχίζουν σήμερα την φοίτηση τους υπαγόμενοι διοικητικά στο νεοϊδρυθέν Ιστορικό/Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών ζητούν την άμεση επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ τονίζοντας πως παίρνουν πτυχίο από καταργημένο τμήμα χωρίς κανένα κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαιώμα και χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση. 

Η Απόφαση της Γ.Σ.

"Από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 το καταργηθέν τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντας και Νέων Τεχνολογιών του Παν. Πατρών, τελεί υπό κστάληψη, μετά από σχεδόν απόλυτη ομοφωνία σε μαζική Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, έως και τη Δευτέρα 25/11/19 όπου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γ.Σ. για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινήσεων μας. Θεωρούμε ότι η κατάργηση του ΔΠΠΝΤ, ήταν σοβαρό χτύπημα στις σπουδές και στη ζωή μας, ενισχύοντας την υποβάθμιση του πτυχίου μας.

Πιο συγκεκριμένα, το ν/σ Γαβρόγλου, το οποίο ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, σε μια νύχτα, προέβλεπε την κατάργηση του τμήματος μας και την ίδρυση του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στη θέση του. Με την ίδρυση του Ιστ./Αρχ. οι φοιτητές του Δ.Π.Π.Ν.Τ. αν και υπαγόμαστε διοικητικά στο πρώτο, παίρνουμε πτυχίο από το παλιό τμήμα, μένοντας ουσιαστικά στον αέρα (με το πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός να δίνεται πτυχίο με αστερίσκο) Χωρίς καμία μεταβατική διάταξη, ή πρόβλεψη τοσο για τους ενεργούς φατητές όσο και για τους απόφοιτους του τμήματος. Παίρνουμε δηλαδή πτυχίο από καταργημένο τμήμα, χωρίς κανένα κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα και χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος επωφελείται από αυτή τη κατάσταση. Το Αγρίνιο και η τοπική κοινωνία; Μάλλον όχι, καθώς η πόλη απέκτησε ένα, παραδοσιακό τμήμα, με «βαρύ όνομα», αλλά θνησιγενές χωρίς τις απαραίτητες υποδομές έτοιμο να προωθηθεί για την Πάτρα. Οι Φοιτητές του Ιστ./Αρχ.; Όχι, αφού και αυτοί θα προστεθούν στους χιλιάδες άνεργους απόφοιτους τμημάτων ιστορίας και αρχαιολογίας ανά τη χώρα. Εμείς α ίδιοι α Φοιτητές του ΔΠΠΝΤ; Σίγουρα όχι καθώς Θα πάρουμε πτυχίο από ένα τμήμα «φάντασμα», μπλεγμένοι σε ένα απόλυτα αβέβαιο επαγγελματικά μέλλον. Όπως φαίνεται λοιπόν, οι μόνοι που ευνοούνται από αυτή τη κατάσταση, είναι οι αγνωστοί-άγνωστοι» οι οποία έχουν κάνει ότι μπορούν για να καταστρέψουν τη παιδεία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν για το αυτονόητο: την αποκατάσταση της αδικίας με την επανασύσταση του ΔΠΠΝΤ, ώστε να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως ισχύει για όλους Φοιτητές όλων των άλλων τμημάτων. 

Απαιτούμε - Διεκδικούμε: 

  • Άμεση επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων τεχνολογιών
  • Άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε
  • Το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών μας.
  • Άρση της υποβάθμισης της πρακτικής μας άσκησης
  • Δημόσια κα δωρεάν εκπαίδευση για όλους
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση - Φοιτητική μέριμνα για όλους
  • Άμεση επαναφφά του ασύλου των κοινωνικών αγώνων
  • Αξιοπρεπείς σπουδές- δουλειά με δικαιώματα πτυχίο με αξία 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Δ.Π.Π.Ν.Τ."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών