Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ Επιστήμης Υλικών Πάτρας

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ Επιστήμης Υλικών Πάτρας

Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Γενική συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 22/10 ο φοιτητικός σύλλογος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου οι φοιτητές αποφάσισαν κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.


Πιο αναλυτικά οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κινητοποίηση στις 23/10 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Κινητοποίηση στις 24/10 στο υπουργείο παιδείας σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα
  • 25/10 σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων στο εργατικό κέντρο για την προετοιμασία του παμφοιτητικού συλλαλητηρίου
  • 31/10 παμφοιτητικό συλλαλητήριο στο κέτρο της Πάτρας

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος ξεκινά, αλλά τα προβλήματα όπου αντιμετωπίζαμε πριν το καλοκαίρι όχι μόνο υπάρχουν ακόμα αλλά εμφανίζονται πιο οξυμμένα από ποτέ! Τι και αν άλλαξε η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δηλαδή την πολιτική αυτή της υποχρηματοδότησης που βλέπει το πανεπιστήμιο ως έναν ακόμα χώρο κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΤΙΡΙΟ;;;

Για άλλη μια χρονιά οι φοιτητές της Επ/Υλ θα είναι οι νομάδες του πανεπιστημίου Πατρών αφού είναι αναγκασμένοι να γυρνάνε όλο το πανεπιστήμιο για να κάνουν μάθημα και εργαστήριο. Για άλλη μια χρονιά οι φοιτητές της Επ/Υλ θα παίρνουν πρόγραμμα εξεταστικής μια βδομάδα πριν την έναρξη της αφού πρώτα θα πρέπει να βγάλουν πρόγραμμα οι σχολές από τις οποίες δανειζόμαστε αμφιθέατρα. Για άλλη μια χρονιά εξοπλισμός του τμήματος (όπως το εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας υλικών) θα φιλοξενούνται σε χώρους άλλων σχολών και ανά πάσα στιγμή θα μπορεί η πρυτανεία να ΄΄τον πετάξει στα σκουπίδια΄΄ όπως προσπάθησε να κάνει την περασμένη χρονιά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Το τμήμα μας είναι τμήμα που μαστίζεται από την υποχρηματοδότηση όπου η κυβέρνηση Ν.Δ. συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων προωθεί στην παιδεία. Η υποχρηματοδότηση δεν φαίνεται μόνο στην έλλειψη κτηρίου…!

  • Έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων για τα εργαστήρια (π.χ. Γάντια) αλλά και διαφορών χημικών ουσιών και αντιδραστηρίων.
  • Στην μη δωρεάν εξασφάλιση αναγκαίων προστατευτικών μέσων όπως για παράδειγμα εργαστηριακών ποδιών .
  • Τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.
  • Αδυναμία επιδιόρθωσης σημαντικών μηχανημάτων του τμήματος.
  • ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ...καθώς και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ελλάδας χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη από δωμάτιο στην εστία δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να πάρουν ,ενώ οι υποδομές στις εστίες κάθε χρόνο χειροτερεύουν. Τα δίδακτρα σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών πλέον έχουν κυριαρχήσει ενώ κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους και σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών (βλ. Φιλοσοφική). Ενώ επιχειρηματικοί όμιλοι διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών και κατευθύνουν την έρευνα , όχι με βάση τις εξελίξεις στην επιστημονική πρόοδο και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών ,αλλά βάση της κερδοφορίας τους. Οι φοιτητές έχουμε πλέον πείρα: Δεν κερδίζουμε όλοι από την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Εμείς και οι  οικογένειές μας πληρώσαμε ακριβά την κρίση τους…Δε θα  πληρώσουμε και την ανάπτυξη τους!

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ.  Υλοποιεί όλους τους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης και κατεύθυνσης του ΟΟΣΑ που οι φοιτητές είχαμε καταδικάσει με τους αγώνες μας, συνεχίζει να  σαρώνει κάθε δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο. Με την επιστολή της υπουργού Κεραμέως ουσιαστικά:

  • Πολλαπλασιάζει  τα προπτυχιακά ξενόγλωσσα προγράμματα με δίδακτρα, αυξάνει τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή, ανοίγει τους λογαριασμούς του ΕΛΚΕ για να μπορούν να κάνουν πάρτι οι επιχειρηματίες με τα λεφτά της έρευνας, κυνηγάει ιδιώτες χορηγούς και αγοραστές για την περιουσία του πανεπιστημίου, τελειώνει τα όποια ψήγματα φοιτητικής μέριμνας είχαν απομείνει, τα παραδίδει πλήρως σε ΣΔΙΤ και εργολάβους.
  • Κλείνει σε ακόμα περισσότερους φοιτητές το δρόμο προς τη μόρφωση, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς. Με τη διαγραφή των «ν+2» φοιτητών, τη μείωση των μετεγγραφέντων, των εισακτέων, την εισαγωγή βάσης του 10. Ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για μετακινήσεις φοιτητών από το Πανεπιστήμιο σε διετή προγράμματα σπουδών, ιδιωτικά κολέγια, σχολές μαθητείας και κατάρτισης, πολλαπλασιάζοντας και με αυτό τον τρόπο τις κατηγοριοποιήσεις φοιτητών και ιδρυμάτων.
  • Πατά πάνω σε υπαρκτές παθογένειες που έχουν και με ευθύνη των κυβερνήσεων τα ιδρύματα ώστε να καταργήσει το άσυλο και να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, καθώς επίσης και για να μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε ένα φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον.
  • Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της υποχρηματοδότησης που τόσα χρόνια έχει γονατίσει τα ιδρύματα και παράλληλα προωθώντας το αυτοδιοίκητο των τμημάτων τα καλεί να ψάξουν μόνα τους να βρουν τους πόρους για να λειτουργήσουν μέσα από χορηγίες και δίδακτρα.
  • Ολοκληρώνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξίσωση του πτυχίου των ιδιωτικών κολλεγίων και των δημόσιων πανεπιστημίων.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ !!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ!!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ,ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΤΙΡΙΟ για το τμήμα τώρα!!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ
  • ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΝΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
  • ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ,ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος στο πτυχίο. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα! Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ !!!
  • ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ .

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

1) Κινητοποίηση στις 23/10 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2) Κινητοποίηση στις 24/10 στο υπουργείο παιδείας σε συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα

3) 25/10 σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων στο εργατικό κέντρο για την προετοιμασία του παμφοιτητικού συλλαλητηρίου

4) 31/10 παμφοιτητικό συλλαλητήριο στο κέτρο της Πάτρας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr