Απόφαση Γ.Σ. του Φ.Σ. Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών

Απόφαση Γ.Σ. του Φ.Σ. Μηχανικών Η/Υ Πάτρας - Κινητοποιήσεις και προγραμματισμένη κατάληψη

Φοιτητικοί Σύλλογοι - Γ.Σ.: Την Τετάρτη 16/10, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών ΗΥ Πάτρας με θέματα τα οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος καθώς και τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το σώμα της ΓΣ πήρε απόφαση με το πλαίσιο πάλης που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του ΦΣ, Τζούδας Παναγιώτης, το “Πλαίσιο Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων”. Το πλαίσιο αυτό προέκυψε από τη σύνθεση αιτημάτων διάφορων επιτροπών-δομών που έχουν συγκροτηθεί στα πλαίσια του Συλλόγου, από το συντονισμένο πρόγραμμα δράσης όπως αυτό διαμορφώθηκε στη Σύσκεψη Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων την Παρασκευή 11/10, καθώς και από τη συζήτηση όπως αυτή εξελίχθηκε στη Συνέλευση. Ακολουθούν οι διεκδικήσεις και το πρόγραμμα δράσης του ΦΣ:

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


ΟΙ ΦΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών!
 • Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμά μας να είναι το πτυχίο μας. Όχι στην αφαίρεση γνώσης από το πτυχίο και στον εξαναγκασμό να κυνηγάμε μια ζωή δεξιότητες. Όχι στη συγχώνευση μαθημάτων (πχ ΤΠΥ, Ευρετικές Μέθοδοι - Τεχνητή Νοημοσύνη, Οντοκεντρικός Ι – Οντοκεντρικός ΙΙ κλπ) και στην κατάργηση εργαστηρίων (Εργ. Φυσικής ΙΙ, Εργ. Αλγορίθμων, Εργ. Δικτύων κλπ)
 • Ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού (προβληματικά στοιχεία, breadboards, όργανα με διακόπτες που δεν δουλεύουν και λαμπάκια που δεν ανάβουν).
 • Αναβάθμιση Υπολογιστικού Κέντρου και του εξοπλισμού του, να μην πέφτει ο Διογένης ή το eClass και ιδιαίτερα σε κομβικές περιόδους (πχ εξεταστική, περίοδος δήλωσης μαθημάτων).
 • Κατάργηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων και των μονάδων ECTS. Μέχρι τότε, αύξησή τους στις 90 από το 3ο και για τα μεγαλύτερα έτη.
 • Κατάργηση των περιορισμών στην διαδικασία επανεξέτασης για βελτίωση βαθμού. Να μπορούμε να δίνουμε όσα μαθήματα θέλουμε από όποιο εξάμηνο επιθυμούμε.
 • Διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές.
 • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καμία ανάθεση σε εργολάβους και ιδιώτες, καμία επιχειρηματική δράση.
 • Μείωση του κομίστρου του εισιτηρίου από και προς το πανεπιστήμιο.
 • Να πάρουν όλοι όσοι αιτούνται τη μετεγγραφή τους και άμεσα, να μη χαθεί το εξάμηνο.
 • Να μπορούν να σιτίζονται και να στεγάζονται δωρεάν και να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο όπως και οι υπόλοιποι συμφοιτητές τους.
 • Να μη χάσει ούτε ένας μετεγγραφέντας το εργαστήριό του.
 • Να πάρουν έγκαιρα τα συγγράμματά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στο eClass.
 • Να τους αναγνωριστούν τα μαθήματα όταν πάρουν τη μετεγγραφή τους.
 • Να αποκτήσουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • Ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του Προγραμματισμού και Μαθηματικών.
 • Βελτίωση των διαλέξεων τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικό (μικρόφωνα) αλλά και συνολικότερα.
 • Σύγχρονες υποδομές για τα μαθήματά μας και για τη σίτιση.
 • Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές από όλους τους φοιτητές.
 • Δωρεάν εξέταση από το Πανεπιστήμιο για όλους τους φοιτητές για χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης.
 • Να ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο για τους φοιτητές!

Πρόγραμμα Δράσης:

 1. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ετών, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε έτος, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, όπου θα συζητηθούν οι αποφάσεις για συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας.
 2. Οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων σε προέδρους, συνελεύσεις τμημάτων, κοσμητείες και συγκλήτους για την κατάθεση των αιτημάτων των φοιτητικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, κινητοποίηση στην επόμενη ΓΣ Τμήματος για ΕCTS, (ν+2), μετεγγραφές.
 3. Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο που περιέχει και την ισοτίμηση των ιδιωτικών κολεγίων με τα Πανεπιστήμια.
 4. Κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη στις 13:00, στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.
 5. Διοργάνωση δράσεων μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους στις 22 Οκτώβρη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια πολέμου των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή.
 6. Κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 7. Κινητοποίηση στις 24 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
 8. Στις 25 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την συνέχιση του συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας.
 9. Στις 31 Οκτώβρη στα πλαίσια της πανελλαδικά συντονισμένης φοιτητικής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Πάτρας, με συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου. Την ίδια ημέρα, κατάληψη του Τμήματος.
 10. Συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων στις 9/11, στην Αθήνα.
 11. Στήριξη του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» του Δήμου Πατρέων. 

Τέλος, επισυνάπτεται και το πλήρες πλαίσιο πάλης με όλο το περιεχόμενό του.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΦΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ

31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ          

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Ν+2. ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ!

Καλωσορίζουμε στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όλους τους φοιτητές και ιδιαίτερα το 1ο έτος που έδωσε σοβαρό αγώνα για να μπει στο Πανεπιστήμιο!

Το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος συμμετείχε, μαζί με άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους, σε μια σειρά κινητοποιήσεις και δράσεις. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα πετύχαμε να μπορούν να σιτίζονται οι πρωτοετείς φοιτητές με την ηλεκτρονική εγγραφή στο υπουργείο, να μετακινούνται από και προς το πανεπιστήμιο με μειωμένο εισιτήριο. Καταφέραμε να ληφθούν μέτρα για το θέμα της μετακίνησης από και προς το νέο κτίριο. Επίσης κινητοποιηθήκαμε για ζητήματα της σχολής που είχαν να κάνουν με:

 • Την έγκριση όλων των μετεγγραφέντων φοιτητών του Α έτους.
 • Τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του τμήματος.
 • Την κατάργηση του ασύλου.
 • Την επιστολή Κεραμέως και το ν+2.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχεται «ισχυρή ανάπτυξη» και ότι θα την καρπωθούν και οι φοιτητές. Αποδεικνύεται όμως ότι σε αυτήν την ανάπτυξη, η κατάσταση των ιδρυμάτων θα χειροτερέψει, η υποχρηματοδότηση έχει παγιωθεί με αποτελέσματα σε:

 

 

 

Υποδομές

 

Η κατάσταση είναι για μια ακόμη χρονιά απαράδεκτη. Από τη μία οι αίθουσες δεν χωρούν τους φοιτητές, από την άλλη τα αμφιθέατρα δεν είναι αρκετά και οι φοιτητές πολλές φορές χρειάζεται να «διακτινίζονται» μέσα στο πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει την Πέμπτη για το 2ο έτος: οι φοιτητές ξεκινάνε από τη Βιβλιοθήκη, συνεχίζουν στα ΑΠ, ανεβαίνουν στην Πρυτανεία, για να καταλήξουν στο Κτίριο Β. Και το “τουρ” αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο περιπετειώδες σε περίπτωση καταιγίδας!

 

 

 

Σίτιση

Τα ζητήματα εδώ είναι αρκετά και οξυμμένα. Πλέον όλα τα εστιατόρια Εστιών έχουν περάσει σε εργολάβους. Οι επιπτώσεις είναι αισθητές με μείωση της ποσότητας και της ποιότητας!

 

Η κατάσταση χειροτερεύει μετά τις συγχωνεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει και η ΝΔ αφού αναλογούν ακόμη περισσότεροι φοιτητές στην Εστία ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για αναβάθμιση.

Οι ουρές στο εστιατόριο είναι μεγαλύτερες από ποτέ!

 

Όριο δήλωσης

Το όριο βάζει εμπόδια στους φοιτητές διότι θέτει έναν ανώτατο αριθμό συγκεκριμένων μαθημάτων που μπορούμε να εξεταστούμε ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη περίοδος δήλωσης τον Σεπτέμβρη, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Αν συνδυαστεί με το ν+2 τότε το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό!

 

 

 

Μετεγγραφές

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη σύνοδο των Πρυτάνεων θέλει να μειώσει τους εισακτέους και να παγιώσει την υποχρηματοδότηση. Οι μετεγγραφέντες φοιτητές τους είναι «βάρος», για αυτό το λόγο δεν έχουν ακόμα βγάλει εγκύκλιο για το θέμα.

 

Ταυτόχρονα τρέχουν και τα υπόλοιπα θέματα των σπουδών τους αφού μπορεί να χάσουν το εξάμηνο, δεν ξέρουν πότε θα πάρουν βιβλία, δεν μπορούν να πάρουν κωδικούς για το eclass κ.ο.κ.

 

Συγγράμματα

Για ακόμη μία χρονιά καθυστερεί η διανομή των βιβλίων ενώ έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Να ανοίξει τώρα ο Εύδοξος. Επιπλέον, στο 1ο έτος το μάθημα ΤΠΥ αποτελεί ένα συγχωνευμένο μάθημα που έχει δύο βασικά κομμάτια. Ωστόσο, το τμήμα έχει πάψει να παρέχει το δεύτερο αναγκαίο σύγγραμμα κάτι που έκανε παλιότερα.

------

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ :

Οι φοιτητές μπορούν να έχουν κατακτήσεις, όταν δρουν όλοι μαζί, συζητούν, διεκδικούν αγωνίζονται μέσα από το Φοιτητικό Σύλλογο! Ο Σύλλογος των ΗΥ τα προηγούμενα χρόνια κατάφερε:

 • Την παρεμπόδιση εισαγωγής διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος.
 • Το δικαίωμα μετεγγραφής στη σχολή όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση.
 • Την αύξηση ορίου δήλωσης μαθημάτων-μονάδων ECTS από 45 στα 60.
 • Το κράτημα του βαθμού των project για παραπάνω από μία εξεταστική περίοδο.
 • Την αύξηση μαθημάτων με δικαίωμα βελτίωσης βαθμού από 1 στα 3 ανά έτος.
 • Την αναπροσαρμογή ωρολογίου προγράμματος σε έτη που υπήρχε πρόβλημα.
 • Την επισκευή της αίθουσας ΒΑ και την ανακαίνιση της αίθουσας ΑΑ.
 • Την έναρξη μεταφοράς στο νέο κτήριο της σχολής.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΩΝ το οποίο διεκδικεί:

 • Να πάρουν όλοι όσοι αιτούνται τη μετεγγραφή τους και άμεσα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.
 • Να μπορούν να σιτίζονται και να στεγάζονται δωρεάν και να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο όπως και οι υπόλοιποι συμφοιτητές τους.
 • Να μη χάσει ούτε ένας μετεγγραφέντας το εργαστήριό του.
 • Να πάρουν έγκαιρα τα συγγράμματά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στο eClass.
 • Να τους αναγνωριστούν τα μαθήματα όταν πάρουν τη μετεγγραφή τους.
 • Να αποκτήσουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στηρίζουμε τις δράσεις τους:

 • Περιοδεία σε τμήματα για ενημέρωση των υπόλοιπων φοιτητών και συγκρότηση επιτροπών όπου δεν υπάρχουν.
 • Κινητοποίηση στους προέδρους των τμημάτων.
 • Κινητοποίηση στην πρυτανεία την Παρασκευή 11/10 στις 13:00.
 • Συλλαλητήριο στο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη 16/10.
 • Συμμετοχή στη Σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο ΕΚΠ για τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στις 31/10.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στη συνέλευσή του.

 • Ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του Προγραμματισμού και Μαθηματικών.
 • Βελτίωση των διαλέξεων τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικό (μικρόφωνα) αλλά και συνολικότερα.
 • Στήριξη του Συντονιστικού των μετεγγραφέντων.
 • Διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών για τα μαθήματά μας και για τη σίτιση.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!

Την Τετάρτη 9/10 συγκροτήθηκε η αθλητική επιτροπή του ΦΣ που «θα τρέξει» τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν ανάγκη οι φοιτητές του Συλλόγου. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους για:

 • Αναβάθμιση των υποδομών.
 • Ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές από όλους τους φοιτητές.
 • Δωρεάν εξέταση από το Πανεπιστήμιο για όλους τους φοιτητές για χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης.
 • Να ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο για τους φοιτητές!

 Καλούμε όλους τους φοιτητές του Συλλόγου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές της!

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

Τα τελευταία δύο χρόνια φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ διοργάνωσαν δύο επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Βιοιατρική και νέες τεχνολογίες», «Big Data - Data Mining» με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών!

Η επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Κεραμέως προβλέπει: 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Είναι συνέχεια των συγχωνεύσεων που πέρασαν την περσινή χρονιά. Ενισχύει την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων! Απόφοιτοι διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών και απόφοιτοι κολεγίων, θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας με ισοπεδωμένα δικαιώματα. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα οδηγήσει σε περαιτέρω πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των φοιτητών!

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!
Η κατάργηση του ασύλου των αγώνων γίνεται για να δοθεί άσυλο στα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα στο Πανεπιστήμιο. Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν επιβεβαιώνουν ότι στόχος τους είναι ο αγώνας των φοιτητών για σύγχρονες σπουδές, με αναβαθμισμένη γνώση κόντρα στην υποβάθμιση και στη εμπορευματοποίηση. Για να βγούμε ολοκληρωμένοι μηχανικοί ΗΥ και όχι έτσι όπως μας θέλουν οι επιχειρήσεις, να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια την επιστήμη που αγαπάμε!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!
Δεν είναι νέα ιδέα το Πανεπιστήμιο ΑΕ! Είναι αυτό που εφαρμόζεται τώρα για αυτό είναι έτσι το Πανεπιστήμιο. Η ΝΔ όχι μόνο εφαρμόζει το νομοσχέδιο με τις συγχωνεύσεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πάει και ένα βήμα παραπέρα στην πλήρη υποταγή του Πανεπιστημίου στα επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών!
 • Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμά μας να είναι το πτυχίο μας. Όχι στην αφαίρεση γνώσης από το πτυχίο και στον εξαναγκασμό να κυνηγάμε μια ζωή δεξιότητες. Όχι στη συγχώνευση μαθημάτων (πχ ΤΠΥ, Ευρετικές Μέθοδοι - Τεχνητή Νοημοσύνη, Οντοκεντρικός Ι – Οντοκεντρικός ΙΙ κλπ) και στην κατάργηση εργαστηρίων (Εργ. Φυσικής ΙΙ, Εργ. Αλγορίθμων, Εργ. Δικτύων κλπ)
 • Ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού (προβληματικά στοιχεία, breadboards, όργανα με διακόπτες που δεν δουλεύουν και λαμπάκια που δεν ανάβουν).
 • Αναβάθμιση Υπολογιστικού Κέντρου και του εξοπλισμού του, να μην πέφτει ο Διογένης ή το eClass και ιδιαίτερα σε κομβικές περιόδους (πχ εξεταστική, περίοδος δήλωσης μαθημάτων).
 • Κατάργηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων και των μονάδων ECTS. Μέχρι τότε, αύξησή τους στις 90 από το 3ο και για τα μεγαλύτερα έτη.
 • Κατάργηση των περιορισμών στην διαδικασία επανεξέτασης για βελτίωση βαθμού. Να μπορούμε να δίνουμε όσα μαθήματα θέλουμε από όποιο εξάμηνο επιθυμούμε.
 • Διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές.
 • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καμία ανάθεση σε εργολάβους και ιδιώτες, καμία επιχειρηματική δράση.
 • Μείωση του κομίστρου του εισιτηρίου από και προς το πανεπιστήμιο.

Πρόγραμμα Δράσης:

 1. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ετών, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε έτος, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, όπου θα συζητηθούν οι αποφάσεις για συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας.
 2. Οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων σε προέδρους, συνελεύσεις τμημάτων, κοσμητείες και συγκλήτους για την κατάθεση των αιτημάτων των φοιτητικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, κινητοποίηση στην επόμενη ΓΣ Τμήματος για ΕCTS, (ν+2), μετεγγραφές.
 3. Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο που περιέχει και την ισοτίμηση των ιδιωτικών κολεγίων με τα Πανεπιστήμια.
 4. Κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.
 5. Διοργάνωση δράσεων μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους στις 22 Οκτώβρη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια πολέμου των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή.
 6. Κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 7. Κινητοποίηση στις 24 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
 8. Στις 25 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την συνέχιση του συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας.
 9. Στις 31 Οκτώβρη στα πλαίσια της πανελλαδικά συντονισμένης φοιτητικής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Πάτρας, με συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου. Την ίδια ημέρα, κατάληψη του Τμήματος.
 10. Συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων στις 9/11, στην Αθήνα.
 11. Στήριξη του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» του Δήμου Πατρέων. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών