Κινητοποίηση Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρυτανεία για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας

Κινητοποίηση Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρυτανεία για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας

Σήμερα 3/10 σε προγραμματισμένη κινητοποίηση των Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρυτανεία και σε συνάντηση με τον αντιπρύτανη υπεύθυνο για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας κατατέθηκαν τα εξής αιτήματα από τους φοιτητικού συλλόγους που συμμετείχαν και αφορούν τους μετεγγραφέντες πρωτοετείς φοιτητές:

- Να πάρουν άμεσα τις μετεγγραφές τους όλοι οι φοιτητές που το έχουν ανάγκη.


- Οι μετεγγραφέντες που αναμένουν την μετεγγραφή τους για τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο και να παρακολουθούν τα εργαστήρια τους κανονικά.

Όπως αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» "Αυτό που μας απάντησε ο αντιπρύτανης ήταν ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι παράνομα και ρίχνοντας το μπαλάκι στο υπουργείο απέφυγε να πάρει την ευθύνη. Ακόμα και στο αίτημα μας για  να δοθεί κατεύθυνση από την πρυτανεία στα τμήματα να επιτρέψουν  στους φοιτητές που θέλουν να κάνουν αίτηση για μετεγγραφή  την παρακολούθηση των εργαστηρίων και να τους αναγνωριστούν μέσα στο εξάμηνο , η απάντηση ήταν ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες της Πρυτανείας. Αρνήθηκε ακόμη και να βγάλει η Πρυτανεία ανακοίνωση που θα στηρίζει τα αιτήματα των μετεγγράφεντων και θα απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να γίνουν άμεσα όλες οι μετεγγραφές. Να αναφέρουμε εδώ ότι παλαιότερα οι Πρυτανικές αρχές έχουν πάρει δημόσια θέση για πολλά άλλα ζητήματα που δεν είναι στις αρμοδιότητες τους όπως αυτή για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την  μείωση των εισακτέων στα τμήματα. 

Επίσης απέφυγε να μας πει συγκεκριμένα το τι ειπώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Σύνοδο Πρυτάνεων στην Αθήνα για το ζήτημα των μετεγγράφεντων όπου συμμετείχε και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών. Πάντως φαίνεται να έχουν ταύτιση με τις προτάσεις της Υπουργού Παιδείας καθώς επικροτήθηκε με θερμό χειροκρότημα από όλα τα μέλη της συνόδου. 

Στο τέλος κάτω από την αδυναμία του να δώσει συγκεκριμένες  απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα μας αποχώρησε από τον χώρο που πραγματοποιούνταν η συνάντηση γυρνώντας την πλάτη στους φοιτητές . Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγείλαμε την στάση του αντιπρύτανη και δηλώνουμε παρών για την συνέχεια του αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr