Φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι καθηγητών ενάντια στην πολιτική που εγκαινίασε η πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και σύλλογοι καθηγητών, ενεργοποιούνται στην κατεύθυνση της συντονισμένης αντιπαράθεσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής που εγκαινίασε η πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της και η οποία όπως υποστηρίζουν, της υπαγορεύεται από την κυβέρνηση καθώς και την πρόσδεσή της στο άρμα εκείνων των πρυτάνεων, οι οποίοι στο όνομα των όσων το υπουργείο παιδείας θέλει να επιβάλει, του παρέχουν τις καλύτερες αλλά και πιο αναχρονιστικές υπηρεσίες .

Οι απειλές – τονίζουν  καθηγητές και φοιτητές – η προσφυγή και επίκληση του εισαγγελέα, η σιωπή στα όσα επιβάλλονται άνωθεν και τα οποία οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του ιδρύματος, είναι το πρώτο δείγμα των επιλόγων της νέας πρυτανικής Αρχής .

Οι φοιτητές, Πανεπιστημιακοί και Διοικητικό προσωπικό, συμφωνούν πως δεν «πάει άλλο αυτή η κατάσταση και όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου και στο πανεπιστήμιο της Πάτρας να αποτυπωθούν καταστάσεις σαν αυτές που εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο «Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Φοιτητές του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κετρνικούς δρόμους της Πάτρας την Πέμπτη 23/10, οι οποίοι ανάφεραν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr