Αντιδρά στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών για την κατάργηση της Νομικής Πατρών

Αντιδρά στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών για την κατάργηση της Νομικής Πατρών

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε ανακοίνωση για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, να καταργήσει τη Νομική Σχολή της Πάτρας, αναφέρει τα εξής:

«Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι το πρώτο εκπαιδευτικό  μέτρο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα πρώτο βήμα που δείχνει ξεκάθαρα τις νεοφιλελεύθερες (?) απόψεις για απαξίωση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη δημιουργία του αναγκαίου χώρου για την ανάπτυξη των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι μόνο αυτό και δεν υιοθετούμε απόψεις περί ρεβανσισμού της Δεξιάς απέναντι στην Πάτρα, λόγω του υψηλού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Γιατί τα νεοφιλελεύθερα σχέδια, μπορεί το προοδευτικό και δημοκρατικό εκπαιδευτικό κίνημα να τα αντιπαλέψει και να τα νικήσει στην πράξη. Το έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές με επιτυχία και στην πρόσφατη εκπαιδευτική μας ιστορία. Αλλά ο ρεβανσισμός εμπίπτει στο πεδίο της ψυχιατρικής και του παραλόγου, άρα είναι εκτός της ειδικότητάς μας….»

Η Σύγκλητος του Παν. Πατρών για την κατάργηση της Νομικής Σχολής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών