Αναβάθμιση του μαθήματος των κλινικών δεξιοτήτων της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Αναβάθμιση του μαθήματος των κλινικών δεξιοτήτων της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους υπήρξε πάγιο αίτημα των εκλεγμένων με την ΠΚΣ μελών του Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής η αναβάθμιση του μαθήματος των κλινικών δεξιοτήτων, ένα μάθημα που έχει ως στόχο να διδάξει στην πράξη στους μελλοντικούς γιατρούς την λήψη ιστορικού και την φυσική εξέταση, τις πιο βασικές δεξιότητες για κάθε γιατρό.

Μετά από κινητοποιήσεις φοιτητών στη συνέλευση του Τμήματος  και χάρη στην θετική στάση καθηγητών του τμήματος, παρά την αρνητική στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, αποφασίστηκε από τη συνέλευση του Τμήματος στις 26/6 η αγορά προπλασμάτων για την εξάσκηση των φοιτητών σε βασικές δεξιότητες όπως η αιμοληψία η τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα, ουροκαθετήρα. Επίσης αποφασίστηκε η τήρηση ενιαίου προγράμματος στο μάθημα ώστε όλοι οι φοιτητές να αποκτούν στο τέλος της διδασκαλίας αυτές τις δεξιότητες και η διδασκαλία στην πράξη της συρραφής τραύματος.


Στη συνεδρίαση του Τμήματος αποφασίστηκε επίσης η αγορά νέων προπλασμάτων στο εργαστήριο της Ανατομίας αλλά και ο διαχωρισμός των εργαστηρίων Ιστολογίας  και Εμβρυολογίας, τα οποία αποτελούσαν πάγια αιτήματα του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Έχει σημασία ο φοιτητικός σύλλογος να συνεχίσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών και αντιμετώπιση των ελλείψεων, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υποχρηματοδοτούν την Παιδεία, να παλέψουμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι γιατροί με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης μας για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών μας.

Τα παραπάνω αναφέρουν φοιτητές του Φ.Σ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών στα «Φοιτητικά Νέα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr