Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε το Πρόγραμμα τελετών ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε το Πρόγραμμα τελετών ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών (Ιουνίου 2019)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αναρτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών το «Πρόγραμμα τελετών ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών - Ιούλιος 2019» (Εξεταστικής Περιόδου Ιουνίου 2019).

Την ενημερωτική σελίδα των αποφοίτων μπορείτε να την δείτε εδώ.


  • Το πτυχίο ή το δίπλωμα απονέμεται σε δημόσια τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων/διπλωμάτων, ενώπιον των Πρυτανικών Αρχών. 
  • Ο χώρος διεξαγωγής των τελετών είναι η Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» στον α΄όροφο του Κτιρίου Διοίκησης – Πρυτανεία (εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά). 
  • Ο διαχωρισμός των ομάδων που συμμετέχουν στις τελετές ορκωμοσίας είναι αλφαβητικός και γίνεται με ευθύνη των Γραμματειών των Τμημάτων.
  • Οι υπό ορκωμοσία απόφοιτοι συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής, προκειμένου να περιενδυθούν την τήβεννο. Μετά το πέρας της τελετής, επιστρέφουν υποχρεωτικά & ενυπογράφως την τήβεννο. 
  • Το κείμενο του όρκου, χορηγείται από τις Γραμματείες των Τμημάτων και διαβάζεται από τον πρωτεύσαντα ή την πρωτεύσασα σε βαθμό Πτυχίου ή Διπλώματος κάθε Τμήματος. Όσοι εκ των αποφοίτων δεν επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκοεπιτρέπεται η επίκληση της τιμής και της συνειδήσεώς των.
  • Η επίδοση των πτυχίων/διπλωμάτων γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά.
  • Επειδή η τελετή ορκωμοσίας αποτελεί μια σημαντική στιγμή τόσο για τους αποφοίτους όσο και για τις οικογένειές τους, μεριμνάται ώστε να πραγματοποιηθεί σε ατμόσφαιρα πολιτισμού και ευπρέπειας, όπως αρμόζει σε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η κατανάλωση ποτού και φαγητού εντός της Αίθουσας διεξαγωγής των τελετών, καθώς και η χρήση ειδών πάρτι (σερπαντίνων, κομφετί, καραμουζών κλπ.) τόσο εντός του Αμφιθεάτρου και των κοινόχρηστων χώρων του Κτιρίου Διοίκησης - Πρυτανείας, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης.
  • Μέρος ή και ολόκληρη η τελετή είναι πιθανό να βιντεοσκοπείται ή και να φωτογραφίζεται από επαγγελματίες φωτογράφους. Η φωτογράφιση είναι προαιρετική και δεν αποτελεί έσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Το πρόγραμμα Ορκωμοσίας

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr