Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από τους φοιτητές της Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών 

Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Προηγήθηκαν δύο Γενικές Συνελεύσεις στους Φοιτητικούς Συλλόγους και σύσκεψη όπου αποφάσισαν να προβούν σε αυτήν την κινητοποίηση.

Πιο αναλυτικά σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


"Οι φοιτητές ανεβήκαμε για να καταθέσουμε το δελτίο τύπου της σύσκεψης με τα αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε απαντήσεις από τον υπουργό για το νομοσχέδιο με τις συγχωνεύσεις.

Στις 29/3 πραγματοποιήθηκε κινητοποιήση στο Υπουργείο Παιδείας από τους φοιτητικούς συλλόγους Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών. Είχαν προηγηθεί οι δύο μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους που αποφάσισαν αυτήν την κινητοποίηση και η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων της Πολυτεχνικής. Οι φοιτητές ανεβήκαμε για να καταθέσουμε το δελτίο τύπου της σύσκεψης με τα αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε απαντήσεις από τον υπουργό για το νομοσχέδιο με τις συγχωνεύσεις.

Αυτό που συνάντησαν οι συγκεντρωμένοι φοιτητές ήταν τις κλειστές πύλες του Υπουργείου και την περιφρόνυση του υπουργικού γραφείου. Ζητήσαμε να συναντηθούμε με κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου και να του καταθέσουμε τα αιτήματά μας αλλά ως δια μαγείας το Υπουργείο ήταν άδειο καθώς κανένας δεν μπορούσε να συναντήσει τους φοιτητές.

Η στάση αυτή του Υπουργείου είναι αποκαλυπτική. Δείχνει το κατά πόσο ενδιαφέρεται η κυβέρνηση, όπως και οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου μας, να ενημερώνει και να απαντά στους φοιτητές. Δε φτάνει που κάνουν συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών όπου αποφασίζουν το μέλλον μας, αρνούνται να μας δώσουν την παραμικρή απάντηση για το τι συζητήθηκε κρατώντας μας στα τυφλά.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε σε κανένα Υπουργείο και καμιά Πρυτανεία ότι δε θα φέρουν το νομοσχέδιο. Μόνο με το δικό μας αγώνα μπορούν να πιεστούν να τοποθετηθούν ενάντια στις συγχωνεύσεις όπως έγινε με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής. 

Οι φοιτητές απαντάμε μέσα από το συντονισμό μας, με τις αγωνιστικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που κάνουν στην άκρη τις λογικές της ρεμούλας και του «τίποτα δεν αλλάζει με τον αγώνα» που εκπροσωπούν ορισμένες δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να πιέζουμε την κυβέρνηση και την Πρυτανεία να μην κατατεθεί το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις.

Διεκδικούμε:

 • Ένα εννιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προυπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρωνων αναγκών μας.
 • Άμεση πρόσληψη καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού για όλα τα μαθήματα. 
 • Κονδύλια για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών των τμημάτων.
 • Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους.
 • Πλήρη και πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας που σημαινεί προγράμματα σπουδών που να καλύπτουν όλο το εύρος του επιστημονικού μας αντικειμένου που σημαίνει να μαθαίνουμε ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια το αντικείμενό μας, τη θεωρητική όσο και την πραγμστική εφαρμογή του. 

Επίσης για τα συγκεκριμένα, οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολή και έτος:

 • Διπλή εξεταστική στο 9ο και 10ο εξάμηνο.
 • Προαιρετικές και απαλλακτικές προόδους για τη διευκόλυνση των σπουδών μας.
 • Κατάργηση του Ορίου Δήλωσης.
 • Διπλή εξεταστική για όλους τους επι πτυχίω φοιτητές.
 • Να οριστεί πως όταν κόβονται μαζικά οι φοιτητές σε μάθημα, θα επανεξετάζονται από νέα επιτροπή.
 • Να δωθούν όλα τα συγγράμματα από τον Εύδοξο, όλες οι πανεπιστημιακές σημειώσεις." 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών