Κατέστρεψαν υλικοτεχνική υποδομή του Πανεπιστημίου Πατρών - Τι καταγγέλλει φοιτητική παράταξη

Κατέστρεψαν υλικοτεχνική υποδομή του Πανεπιστημίου Πατρών - Τι καταγγέλλει φοιτητική παράταξη

Τι καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες στο Πανεπιστήμιο Πατρών:

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πατρών, καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου χθες . Οι "γνωστοί-άγνωστοι" φερόμενοι ως υποστηρικτές του ασύλου ανομίας και παραβατικότητας, μετά από σειρά Πανεπιστημίων χθες δυστυχώς κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο του Πανεπιστημίου και να καταστρέψουν υλικοτεχνική υποδομή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αναγνωρίζουμε πως οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο και καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια αποτροπής του σχεδίου του κ. Γαβρολου.


Αρχικά οι φοιτητικοί σύλλογοι των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών αλλά και των Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισαν να στηρίξουν την κατάληψη ως μέθοδο αντιμετώπισης του ζητήματος. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως κανένας φοιτητής δεν επιθυμεί τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αλλά θεωρούμε πως υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι προσέγγισης για το πιο πάνω ζήτημα. 

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρικτές του Ρουβίκωνα και της 17Ν εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του Συντάγματος για παροχή ασφάλειας σε Πανεπιστημιακούς χώρους και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, πως η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει όσο ποτέ άλλοτε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχουμε ως θέση την ουσιαστική κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και την διδασκαλία, αλλά και ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας.

Επιπρόσθετα, είναι αναγκαία η αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στα Ιδρύματα, και πειθαρχικές ευθύνες των Πρυτανικών Αρχών για τη μη έγκαιρη κλήση και ενημέρωση αρμόδιων δημοσίων οργάνων. Ακόμα, καταξιωμένοι Έλληνες Πανεπιστημιακοί σε κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου έχουν εκφράσει ανοιχτά τη θέση τους για άμεση κατάργηση του ασύλου ανομίας καθώς και η ΠΟΣΔΕΠ μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Τα χθεσινά γεγονότα μετά από σειρά παρόμοιων γεγονότων (κλοπή Βιβλιοθήκης 2015, ληστείες φοιτητών και φοιτητριών, επιθέσεις τραμπούκων σε φοιτητές) αποτελούν περίτρανη απόδειξη πως πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με όλους όσους καπηλεύονται τον θεσμό του Ασύλου ανομίας για να δρουν παραβατικά.»

Δείτε Εικόνες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr