Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Καινοτομίας και Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Καινοτομίας και Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 9ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας και Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας που έγινε στην Πάτρα.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από φορείς, επιχειρηματίες και εξειδικευμένους μάνατζερ – επιστήμονες έλαβε θέσεις στον χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και οι νέοι -που ήδη είχαν εκπαιδευτεί, τόσο πάνω στο πλάνο τους όσο και την σωστή παρουσίασή του- ξεκίνησαν να αναλύσουν το δικό τους καινοτόμο πρότζεκτ.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Το πρώτο βραβείο, μαζί με το διαβατήριο για τον 9ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας και Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, εξασφάλισε το «ΚΥΤΙΟΝ», μια πρότασή τους για τη δημιουργία ενός εναέριου συστήματος, με εφαρμογή στις γεωργικές καλλιέργειες και γραφική διεπαφή, με στόχο την ποιότητα στην παραγωγή, από τους Διονύσιο Μπίτα (από την Κόρινθο) και Νίκο – Κυριάκο Παπασταύρο (από τον Πύργο). 

Και οι δύο είναι φοιτητές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Αποφασίσαμε το περασμένο καλοκαίρι να μη γυρίσουμε πίσω στις οικογένειές μας, να στύψουμε το μυαλό μας, με πρόγραμμα, να δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε ως νέοι. Πρώτα έπεσαν ιδέες στο τραπέζι, μετά βρέθηκαν οι συντελεστές και περάσαμε και στον τρόπο υλοποίησης» ανέφερε στην «ΠτΔ» ο 23χρονος Διονύσης Μπίτας.

«Προς το τέλος του καλοκαιριού αποφασίσαμε να μπούμε στον διαγωνισμό, μετά από πολλή δουλειά είμαστε πλέον κοντά στην παραγωγή. Δημιουργήσαμε κάτι το οποίο πιστεύουμε, θα τα βγάλουμε πέρα, επιμένουμε μέχρι τέλους και είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, με σταθερά βήματα και όλες τις δυνάμεις επικεντρωμένες στον στόχο» αναφέρει από την πλευρά του ο 23χρονος Νίκος – Κυριάκος Παπασταύρος.

«Εχετε ένα χρόνο μπροστά σας για να κάνετε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να κατατεθεί μια πλήρης επενδυτική πρόταση, το πιο βασικό τώρα είναι να τρέξετε το πιλοτικό στάδιο και να φέρετε αποτελέσματα» ανέφερε, μέσω της «ΠτΔ» στους δύο νέους που βραβεύθηκαν, ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, συντονιστής προγράμματος «NBG Business Seeds» της ΕΤΕ.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, εκ μέρους και της επιτροπής αξιολόγησης των προτάσεων για τις παρουσιάσεις, έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ντίνος. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι δύο βραβευθέντες νέοι είχαν σωστή στόχευση και είναι κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ θα έχουν ως υποστηρικτή την ΕΤΕ.

Η ομάδα «ΚΥΤΙΟΝ» προκρίθηκε στη β΄φάση του 9ου διαγωνισμού «Καινοτομίας και Τεχνολογίας». Στους νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία και βέβαια θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια προκειμένου η καινοτομία τους να λάβει μέρος σε μια παγκόσμια αγορά προγραμμάτων.

Και τα 25 νέα βλαστάρια της περιφερειακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, έλαβαν μέρος σ ένα εντατικό σεμινάριο στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της έκθεσης Patras IQ.

Η δράση εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας «NBG Business Seeds», υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας και τους οργανισμούς προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας Mindspace, Orange Grove Patras και POS4Work.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr