Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των φοιτητών στη Σύγκλητο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών - Αιτούνται συνάντηση με τον Υπουργό

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη Σύγκλητο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωση που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

"Η σημερινή μαζικότατη κινητοποίηση δεκάδων φοιτητικών συλλόγων ύστερα από 5 ώρες έλαβε τέλος. Συγκεκριμένα, 18 Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου αλλά και οι αντίστοιχοι από τα τμήματα του ΤΕΙ και του Αγρινίου, πήραμε απόφαση να αγωνιστούμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις, για συνολική αναβάθμιση των σπουδών τους. Η απάντηση της συγκλήτου ήταν αποκαλυπτική και για άλλη μια φορά γυρνάει την πλάτη στους φοιτητές. Η σύγκλητος αποφάσισε να μη δεχτεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αλλά να συζητήσει για τη δημιουργία ενός άλλου σχεδίου συγχώνευσης. Στη βάση αυτή προτάθηκε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας για την προώθηση του νέου σχεδίου συγχώνευσης.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που βάζει ταφόπλακα στις σπουδές μας μέσω των συγχωνεύσεων.
  • Να μην γίνει καμία συζήτηση για την εφαρμογή ενός άλλου σχεδίου συγχωνεύσεων.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των σπουδών μας, να μην κοπεί ούτε ένα μάθημα ή εργαστήριο λόγω έλλειψης καθηγητών, προσωπικού ή υλικοτεχνικών υποδομών. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού.
  • Θέλουμε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ για κάθε επιστημονικό αντικείμενο που να μας εξασφαλίζει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!

Οι φοιτητές δεσμευόμαστε πως ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ούτε μασάμε κουτόχορτο! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με τους φοιτητές της ΣΤΕΦ στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/3 στις 11:00 π.μ.. Δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας με εκ νέου γενικές συνελεύσεις, με συνελεύσεις ετών, συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων.

Τσίπρα και Γαβρόγλου ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών