Καταγγελίες φοιτητών και γονέων για συχνά περιστατικά παραβατικότητας από τους Ρομά στο Παν Πατρών

Λύθηκε το θέμα με την μετακίνηση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, καθώς δρομολογήθηκαν περισσότερα λεωφορεία

Ρομά μπαίνουν μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου και αλωνίζουν κάθε τόσο. Σε ανακοίνωση της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών τονίζει τα εξής για το θέμα: "Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές καταγγελίες φοιτητριών, φοιτητών και γονέων για συχνά περιστατικά παραβατικότητας από τους Ρομά μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σε συνέχεια των καταγγελιών, η Πρυτανεία προχώρησε σε έγγραφη και προφορική ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και του ιδίου του Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα, προκειμένου να προχωρήσει στις άμεσα απαιτούμενες ενέργειες για τον καταυλισμό των Ρομά που έχει δημιουργηθεί στον ποταμό Χάραδρο, στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης".


Εξάλλου, σχετικά με το πρόβλημα που ανέκυψε με τη μετακίνηση στη γραμμή Πάτρα – Πανεπιστήμιο τις ώρες αιχμής, λόγω του πλήθους των μετακινούμενων φοιτητών, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συζήτησε με το Δ.Σ του «Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας ΑΕ» και το ζήτημα αντιμετωπίστηκε άμεσα.Όπως αναφέρει η Πρυτανεία:

"Δρομολογήθηκαν περισσότερα λεωφορεία, τα οποία μάλιστα ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ ετέθη από πλευράς Πανεπιστημίου και το θέμα της ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας της μετακίνησης των φοιτητών, καθώς δεν διαθέτουν κλιματισμό / θέρμανση όλα τα οχήματα της γραμμής.

Παράλληλα, εστάλη έγγραφο προς τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη σχετικά με την κατασκευή στεγάστρων στις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ, για την ασφαλέστερη και ευπρεπή αναμονή των φοιτητών".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Την Πέμπτη, (9/10) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου της νέας Πρυτανικής Αρχής, η οποία και ολοκλήρωσε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ αποφάσισε ότι οι τακτικές συνεδριάσεις του σώματος θα πραγματοποιούνται πλέον την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, και ώρα 9.00 π.μ.

Στο διάλλειμα της συνεδρίασης έγινε παρέμβαση από δυο φοιτητικές ομάδες, οι οποίες και εξέθεσαν προς τη Σύγκλητο προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευσή τους, τη σίτιση και τη στέγαση".

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Τ/Υ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Ενεργοποιήθηκε την εβδομάδα αυτή η υπηρεσία του Ψηφιακού Πρωτοκόλλου στο Πανεπιστήμιο. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ηλεκτρονική ψηφιοποίηση και ενοποίηση σχεδόν όλων των ακαδημαϊκών, οικονομικών και διοικητικών διεργασιών του Ιδρύματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr